AKCIJA AGRAM

Pripuz podnio ostavku na sve svoje funkcije

 CROPIX

Izvanraspravo vijeće zagrebačkog Županijskog suda trebalo bi u četvrtak odlučiti o žalbama zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Holdinga Slobodana Ljubičića te ostalih osumnjičenika u aferi Agram.

Žalili su se na odluku suca istrage da ih pritvori mjesec dana. Trebalo bi odlučiti i o žalbama Uskoka koji pak traži da se ukine odluka po kojoj će Petar Pripuz na slobodu ako uplati jamčevinu od milijun eura. Sudac istrage donio je odluku da se Bandića i Ljubičića zatvori na mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Miro Laco pritvoren je po istim točkama, ali pritvor može zamijeniti slobodom uz jamčevinu od 100.000 kuna.

Ostalim osumnjičenicima, među kojima je i Pripuz, zatvor je određen samo zbog opasnosti od ponavljanja djela. Uskok je najavio žalbu na tu odluku tražeći da Pripuz ipak ostane u zatvoru.

Pripuz je nedavno podnio ostavku na sve direktorske funkcije u tvrtkama gdje je suvlasnik: CIOS, Cezar, Ciom i Depos, a sve kako bi pokušao ukloniti mogućnost da uopće može ponoviti djelo.

Razlike u jamčevini

Razlog ovolike razlike u iznosima jamčevine za Lacu i Pripuza leži prije svega u različitim inkriminacijama. Dok se Laci na teret stavlja više različitih optužbi riječ je uglavnom o sumnjama za namještena zapošljavanja gdje zapravo niti nema neke imovijske koristi. Pripuzu se na teret osim jednoga zapošljavanje stavlja i posao Holdnga s CIOS-om težak oko milijun eura, gdje je inkriminirana dobiti za Pripuzov CIOS oko 2,4 milijuna kuna. Pripuz je zbog toga odlučio kao jamčevinu ponuditi čitav iznos inkriminiranoga posla, a sudac istrage je takvu jamčevinu prihvatio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 04:02