DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

Pritvor za 51-godišnjaka koji se tereti za mamljenje djece za zadovoljenje spolnih potreba

Sumnja se da je okrivljeni stupio u kontakt sa ženskom osobom mlađom od 15 godina te istu fotografirao u neprimjerenim pozama
Ilustracija
 Ranko Suvar/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu nedavno je izvijestilo da je provelo dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika 51-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo mamljenje djece za zadovoljenje spolnih potreba te kazneno djelo povrede djetetovih prava.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 51-godišnjak putem društvenih mreža stupio u kontakt sa ženskom osobom mlađom od petnaest godina te je za novčanu nagradu fotografirao u neprimjerenim pozama”, priopćilo je tužiteljstvo.

Nakon ispitivanja okrivljenika, Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da mu se odredi istražni zatvor. Nadležni sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je njihov prijedlog te je okrivljeniku odredio istražni zatvor i to u trajanju od mjesec dana. Istraži zatvor određen mu je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i to u trajanju od mjesec dana.

Okrivljeni 51-godišnjak bio je povremeni vanjski suradnik Jutarnjeg lista na dva projekta, a ne reporter kao što su neki mediji izvijestili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:17