GORNJI KURŠANEC

Pritvoren dvojac koji je provalio u kućicu na otočiću na Dravi, vlasnika istukli i bacili u vodu

Sumnja se da su počinili kaznena djela razbojništva i teške krađe. Određen im je jednomjesečni istražni zatvor
Policajci stoje uz rijeku/Ilustracija
 Darko Tomas/Cropix

Dvojica razbojnika koji su u petak na Dravi u blizini Gornjeg Kuršanca provalili u vikendicu i ozlijedili vlasnika, pronađeni su i nalaze se u jednomjesečnom pritvoru, priopćila je ponedjeljak Policijska uprava međimurska.

U petak poslijepodne u blizini Gornjeg Kuršanca, u predjelu zvanom "Donji Omeki", na otočiću na rijeci Dravi, dva nepoznata počinitelja provalila su u vikendicu te na terasi pripremila razne predmete za odnošenje. U tome ih je zatekao vlasnik objekta koji je potom pokušao pobjeći, ali su ga počinitelji sustigli, fizički napali i bacili u vodu. Skinuli su mu i ukrali ruksak s osobnim stvarima. Vlasnik objekta se otrgnuo i pobjegao na obalu rijeke odakle je zatražio liječničku pomoć. U napadu je lakše ozlijeđen, navodi policija.

Iz međimurske policije dodaju da su brzom reakcijom u policijske prostorije dovedene dvije muške osobe (rođene 1996. i 2001.) sa šireg čakovečkog područja.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretraženi su dom i druge prostorije kojima se privedene osobe koriste te su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelom.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima, sumnja se da su počinili kaznena djela razbojništva i teške krađe. Sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu odredio im je jednomjesečni istražni zatvor.

Iako se u današnjem priopćenju ne navode podaci o počiniteljima, osim godine rođenja, u prvoj informaciji iz PU međimurske o prijavi provale i napada bilo je navedeno da se traže dvojica počinitelja, pripadnika romske nacionalne manjine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:47