KAZNENO PRIJAVLJEN

Pritvoren osumnjičeni za lažnu prijetnju bombom u sisačkoj Strukovnoj školi

Po dolasku policije učenici škole su evakuirani, a nakon sat vremena, uz uporabu sredstava prisile, muškarac je uhićen
Policija pred Strukovnom školom u Sisku
 Ronald Goršić/Cropix

Sisačko-moslavačka policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 34-godišnjeg muškarca koji je u petak u novoj Strukovnoj školi u Sisku lažno prijetio bombom, osumnjičen je za kazneno djelo prijetnje i predan je pritvorskom nadzorniku, priopćila je u subotu policija.

Kako navode iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, počinitelja se sumnjiči da je jučer oko 12 sati došao u Strukovnu školu Sisak u Ulicu Ivana Fistrovića, u kojoj se privremeno nalazi i Ured župana Sisačko-moslavačke županije, te zaprijetio zaposlenicima, izjavivši da u džepu ima bombu.

Po dolasku policije učenici škole su evakuirani, a nakon sat vremena, uz uporabu sredstava prisile, muškarac je uhićen. Izvršenim pregledom kod muškarca nisu pronađena eksplozivna sredstva.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suda, kod osumnjičenog je izvršena pretraga doma i drugih prostorija, a tom prilikom nisu pronađeni traženi predmeti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave-sisačko-moslavačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2021 06:34