BJEŽAO POLICIJI

Pritvoren posrnuli Istrijan (29): Tereti ga se za čak 14 teških krađa, a to je tek početak...

Policija je 29-godišnjaku tijekom pretresa njegova doma oduzela i gotovo 200 predmeta za koje se smatra da potječu od kaznenih djela

Imovina koju je policija zaplijenila 29-godišnjaku

 Pu Istarska/

Okorjeli kršitelj zakona star 29 godina predan je u petak ujutro pritvorskom nadzorniku PU Istarske zbog 20 kaznenih djela.

Policija ga tereti za 14 teških krađa te za prisilu prema službenoj osobi, oštećenje tuđe stvari, krivotvorenje isprava, obijesnu vožnju u cestovnom prometu, dovođenje u opasnost života i imovine i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Sve je počelo 1. studenog oko 19.30 sati, kada se 29-godišnjak bez položenog vozačkog ispita vozio autom s nepripadajućim tablicama po Labinskoj ulici u Puli. Pritom se oglušio na naredbu policijskih službenika da stane. Ignorirao je i zvučne i svjetlosne policijske signale te je naglo pritisnuo papučicu gasa i krenuo još brže jurcati kolnikom u smjeru Partizanskog puta.

- Dolaskom do Galižane, unatoč izdanim zvučnim i svjetlosnim naredbama o zaustavljanju vozila od strane tri policijske ophodnje, nastavio je kretanje u smjeru Vodnjana. Policijsko vozilo s istaknutim policijskim obilježjima uz upotrebu svjetlosnih i zvučnik signala, obilazilo ga je u jednom trenutku s lijeve strane te se on tada prestrojio u tu traku iza policijskog vozila. U namjeri da spriječi službenu osobu u obavljanju službene radnje, prednjim dijelom vozila udario je u stražnji dio policijskog, nakon čega je obišao to vozilo s lijeve strane i nastavio se kretati lijevom prometnom trakom namijenjenom vozilima iz suprotnog smjera - otkrivaju iz PU istarske, navodeći da je tim potezima osumnjičeni ugrozio ostale sudionike u prometu.

image

Imovina koju je policija zaplijenila 29-godišnjaku

Pu Istarska/
image

Imovina koju je policija zaplijenila 29-godišnjaku

Pu Istarska/
image

Imovina koju je policija zaplijenila 29-godišnjaku

Pu Istarska/
image

Imovina koju je policija zaplijenila 29-godišnjaku

Pu Istarska/
image

Imovina koju je policija zaplijenila 29-godišnjaku

Pu Istarska/

Vožnju je nonšalantno nastavio dalje državnom cestom D77 u smjeru Žminja i šumovitog predjela nedaleko Milotskog brijega.

Nakon tog iskustva s policijom, čini se da nije naučio nikakvu lekciju već se 12. prosinca oko 13.20 sati u vozilu pulskih oznaka totalno raspametio.

Vozio se iz smjera Svetog Petra u Šumi prema mjestu Tinjan te je, došavši do dijela ceste na kojem su djelatnici obavljali radove održavanja kolnika, najednom odlučio izaći iz vozila. Ničim izazvan, ispalio je jedan hitac iz vatrenog oružja i potom sjeo u auto te pobjegao.

Policija je u četvrtak temeljem sudskog naloga obavila pretragu njegova doma i vozila te pronašla jednu ručnu bombu koju je neovlašteno posjedovao.

Policajci su mu oduzeli i gotovo 200 predmeta za koje se smatra da potječu od kaznenih djela pa se u tom pogledu kriminalističko istraživanje i dalje nastavlja kako bi se utvrdilo njihovo porijeklo i vlasnici.

- Naime, u svojim provalničkim pohodima od lipnja do prosinca ove godine 29-godišnjak je iz kamp prikolica, skladišta, kuća i drugih objekata na području Pule, Pazina, Rovinja, Poreča i Umaga otuđio solarne pretvarače, prehrambene i kozmetičke proizvode, gorivo, umjetničke slike, građevinski materijal i razne alate, kućanske uređaje i druge predmete, a oštećenim vlasnicima pričinio je nekoliko desetaka tisuća eura štete - zaključuju iz PU istarske koja je posrnulog Istrijana, osim kazneno, prijavila i prekršajno zbog neovlaštenog posjedovanja pištolja i manje količine opijata pronađenih u pretresu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:31