STRAVA U ZAGREBU

Priveden 38-godišnji vozač koji je u pijanom stanju autom udario dvoje 11-godišnjih blizanaca

Osim visokog stupnja alkoholiziranosti, nesreći je doprinijela i neprilagođena brzina kretanja te nepažnja
Ilustrativna fotografija
 Ammentorp Photography/Alamy/Alamy/Profimedia

Nakon noći provedene u policijskoj Jedinici za zadržavanje i prepratu na otriježnjenju, na kriminalističku obradu jutros je doveden 38-godišnji vozač koji je u pijanom stanju sinoć u zagrebačkom Jankomiru na zebri "pomeo" dvoje 11-godišnjih blizanaca.

I dok su dječaci u teškom stanju hospitalizirani u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, od kojih je jedan i životno ugrožen, nesavjesnom vozaču, koji je sinoć nakon nesreće pobjegao u nepoznato te se vratio nakon 15 minuta natrag, izmjereno je 2,06 promila alkohola.

Osim visokog stupnja alkoholiziranosti, nesreći je doprinijela i neprilagođena brzina kretanja te nepažnja dok se približavao pješačkom prijelazu u Šoljanovoj ulici kod Kauflanda, a koji su kobnog trenutka prelazili dječaci s majkom.

Za razliku od njega koji se udaljio nakon naleta, unesrećenim dječacima pritekli su u pomoć građani koji su odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja biti će prijavljen za izazivanje prometne nesreće sa teškim posljedicama i za vožnju pod utjecajem alkohola, a najvjerojatnije će kazneno odgovarati i za bijeg s mjesta nesreće te nepružanje pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:33