ZLOČIN NA KRUGAMA

Priveden biciklist kojeg se sumnjiči za ubojstvo umirovljenika: udarao ga je nogom u glavu

Nakon iscrpnog istraživanja policija je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje dovela muškarca rođenog 1981. godine
Mjesto zločina
 Zeljko Puhovski/Cropix

Nešto više od 24 sata trebalo je zagrebačkim kriminalistima da uđu u trag misterioznom biciklistu koji je zadao stravične smrtonosne udarce u glavu 66-godišnjem umirovljeniku Željku P. dok je šetao svoga psa ujutro na zagrebačkim Krugama.

Nakon iscrpnog istraživanja i pregleda videonadzora uzduž trase sve do Novog Zagreba policija je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje dovela muškarca rođenog 1981. godine, a koji je prema neslužbenim informacijama, nesretnom čovjeku nogom u glavu zadao nekoliko udaraca od kojih najmanje jedan dok je već ležao na tlu.

- Osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela trenutno se nalazi u službenim prostorijama policije, dok je kriminalističko istraživanje u tijeku - kažu iz PU zagrebačke kratko o muškarcu kojeg trenutno sumnjiče za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom 66-godišnjem umirovljenom vojnom licu.

image
Mjesto zločina
Zeljko Puhovski/Cropix

Podsjetimo, tragediji je prethodio verbalni okršaj na puteljku uz Aveniju Marina Držića, na kraju Nalješkovićeve ulice oko 9.40 sati kojim je Željko P. prolazio sa svojim psom mješancem Edijem kojeg je držao na povodcu.

Nakon što mu je, prema riječima svjedoka očevidaca, biciklist zamalo zakačio lajnu na kojoj je vodio psa, Željko P. je nepoznatom biciklisti koji se prebrzo kretao tom dionicom, uputio tek obične riječi poput "Pazi kuda voziš! Kako to voziš?".

image
Mjesto zločina
Zeljko Puhovski/Cropix

Bio je to, čini se okidač, da se biciklist iznervira i izvrijeđa šetača psa nakon čega je sišao s bicikla i odmah nasrnuo na pješaka. Uslijedilo je nekoliko udaraca nogom u glavu od kojih je 66-godišnjak završio odmah na tlu gdje ga je nastavio cipelariti biciklist koji se potom udaljio niz ulicu u smjeru Novog Zagreba.

image
Mjesto zločina
Zeljko Puhovski/Cropix

Oko tijela svoga gazde neutješno je kružio i cvilio pas Edi koji prvotno prolaznicima, koji su pritekli u pomoć, nije dao da se približe. Po dolasku Hitne pomoći na mjesto užasa, nesretnom čovjeku nažalost više nije bilo spasa.

image
Mjesto zločina
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Mjesto zločina
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Mjesto zločina
Zeljko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 01:44