NAVIJAČKA PJESMA

Priveden mladić koji se prijetio zaposlenicima Radija Rijeka zbog pjesme Vinka Coce

Zaprijetio je da će dići u zrak "cijeli Radio Rijeka skupa s redakcijom koja se tada nađe u smjeni" zbog pjesme koja mu se ne sviđa
Vinko Coce s Torcidom
 Paun Paunović/cropix

Primorsko-goranska policija potvrdila je u utorak da je priveden 22-godišnji hrvatski državljanin koji je uputio prijetnje zaposlenicima Radio Rijeke, zbog puštanja na radiju navijačke pjesme nogometnog kluba Hajduka.

Protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu jer ga se sumnjiči da je počinio kažnjivo djelo prijetnje te je predan pritvorskom nadzorniku, naveli su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Slučaj je pokrenut kada je u programu Radija Rijeka puštena pjesma Vinka Coce "Kada umren umotan u bilo", navijačke pjesme HNK Hajduka. Uslijedile su snažne reakcije pojedinih slušatelja i prijetnje zaposlenicima Radija Rijeka.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) dalo je podršku glazbenoj urednici i najoštrije osudilo prijetnje. HND je naveo kako nema opravdanja za ovakve sramotne uvrede i neprihvatljive prijetnje bez obzira na to je li netko puštanje ove pjesme, posebice navijači HNK Rijeke, shvatio kao svojevrsnu provokaciju.

U utorak je u medijima objavljena prijeteća poruka zaposlenicima Radija Rijeka. U poruci je, tada još nepoznati autor, zaprijetio da će dići u zrak "cijeli Radio Rijeka skupa s redakcijom koja se tada nađe u smjeni", ako u njihovu programu ponovno čuje pjesmu koja mu se ne sviđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:14