PROPUCAN ISPRED ZGRADE

PRIVEDENI ANĐELO NAKON UHIĆENJA 'Nisam pucao na Mihu, mi smo dobri prijatelji'

 HANZA MEDIA

Tjedan dana trebalo je splitskoj policiji da dozna tko je pucao u obje noge 26-godišnjeg Mihe F. u Ulici Škrape ispred zgrade u kojoj oštećeni živi. U ponedjeljak je uhićen 21-godišnji Anđelo O. u svom stanu u splitskoj Omiškoj ulici, a policija je vijest o njegovu uhićenju objavila u utorak navečer, kada je kriminalistička obrada bila završena.

Policija je unatoč tome što im je oštećeni Miho Munja govorio da se sam ranio čisteći pištolj, i to u obje noge (prostrel lijeve natkoljenice i površinska ozljeda lista desne noge), uporno tragala za crnim BMW-om iz kojeg je pucano na Mihu, a oštećenom nije vjerovala ni jednu jedinu riječ. U obradi ovog slučaja bile su presudne izjave dvojice svjedoka koji su rekli da su vidjeli vozača crnog BMW-a koji poziva Mihu da uđe u njegov automobil, a kada je on to odbio učiniti, osoba iz BMW-a je pucala u njega iz neposredne blizine. Pronađene su na licu mjesta tri čahure, ali ni jedno zrno te su dokazi poslani na vještačenje u Zagreb. Policija je nakon par dana intenzivne obrade sklapala mozaik dokaza i za osobu koja je pucala na Mihu prijavila Anđela O. te je po nalogu istražnog suca najprije pretresla stan u kojem živi te ga nakon toga uhitila.

Pištolj iz kojeg je pucano nije pronađen, a uhićeni je u svojoj obrani rekao kako sa pucnjavom nema veze i da mu je Miho F. prijatelj s kojim nema ni nesuglasica niti neraščišćenih računa. Uzeo je jednog od najpoznatijih splitskih odvjetnika, Jadrana Franceschija, da ga brani u ovom slučaju.

Kako Anđelo O. već ima iskustva u pucanju jer je u svibnju prošle godine s jednim metkom u Karlovačkoj ulici u Splitu nakon svađe u prometu ranio u nogu 21-godišnjeg mladića, tako mu je i za ovo najnovije ranjavanje određen jednomjesečni istražni zatvor, i to zbog utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Zasad iz obrade nisu jasni motivi zašto bi osumnjičeni pucao u oštećenog niti se zna što su oni zajedno radili da bi epilog bio pucanje u noge, ali će se i to pokušati istražiti. Zasad svaki od ove dvojice priča svoju priču.

No notorna je činjenica da je Anđelo O. ovo najnovije djelo počinio na uvjetnoj slobodi jer je pravomoćno osuđen za prošlogodišnje ranjavanje na godinu i četiri mjeseca zatvora. Osuđen je za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda 21-godišnjaku, a osam mjeseci je trebao od toga provesti u zatvoru, dok bi mu preostalih osam mjeseci bilo zamijenjeno uvjetnom osudom u trajanju od tri godine. Anđelo O. je nakon uhićenja kroz istražni zatvor odradio već četiri od osam mjeseci zatvorske kazne, a ako mu se dokaže krivnja u ovom novom slučaju, pravne sankcije mogle bi biti puno oštrije nego u slučaju iz svibnja prošle godine.

Put ovog mladića s kršenjem zakona počeo je 2016. godine, kada je uhićen sa 370 grama heroina, ali za to nije dobio zatvorsku kaznu, nego u biti novu šansu jer je tada bio mlađi punoljetnik, nije do tada bio kažnjavan, to mu je bilo prvo kazneno djelo te je onaj tko je sudio u ovom predmetu procijenio da mladić zaslužuje još jednu šansu, nakon čega su uslijedila njegova dva ranjavanja, i to 21-godišnjaka i sada 26-godišnjaka.

Miho F. je osoba također dobro poznata policiji po svojim aktivnostima, ali se u ovom slučaju vodi kao žrtva koja nikoga ne tereti. Uhićeni pak kaže da je s njim prijatelj. Čeka nas još dosta zanimljivih situacija i izjava u ovom slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:42