NE MOŽE BIZARNIJE

Procurila nova snimka incidenta na reliju, sada je potpuno jasno zašto je počela tučnjava!

Ovo nije bila tučnjava zbog bolje pozicije kako se u početku pričalo....

Početak tučnjave

 Youtube Screenshot/

Trojicu prekršitelja, koji su se potukli na reli utrci WRC-a u subotu u mjestu Drančulovići kod Ozlja, karlovački Općinski sud osudio je nepravomoćno po žurnom postupku na novčanu kaznu od 760 eura svakog i zabranu prisustvovanju WRC-u u idućih godinu dana.

Sutkinja Ksenija Stanić osudila ih je za remećenje javnog reda i mira na novčanu kaznu od 100 eura, a za huliganizam, tj. po Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, na još 660 eura.

Također im je dosudila zaštitnu mjeru jednogodišnje zabrane prisustvovanja natjecanjima WRC Croatia, kako bi poslala poruku da je huliganizam nepoželjan oblik društvenog ponašanja, a u konkretnom slučaju i opasan.

Glasnogovornica karlovačkog suda sutkinja Blaženka Lugar Vladić rekla je da su sva tri prekršitelja hrvatski državljani, te da su se ponašali na naročito drski način.

Opisala je da je prvookrivljeni verbalno napao jednu osobu i nazivao je pogrdnim nazivima, drugookrivljeni je fizički napao drugu osobu, te se naguravao s redarom koji je nastojao stvoriti sigurne uvjete za reli utrku, a onda se i prvookrivljeni umiješao u fizički obračun.

Trećeokrivljeni se također ponašao na naročiti drzak način, umiješao se u tučnjavu, pri čemu je s leđa objema rukama čvrsto oko struka uhvatio nekog iz publike, te su pali na cestu.

“Sva su trojica tako neovlašteno ušli u natjecateljski prostor, na stazu namijenjenu vozilima koja sudjeluju u brzinskim ispitima WRC-a, koju je označila i osigurala redarska služba”, navodi Lugar Vladić.

U međuvremenu, na YouTubeu je procurila snimka incidenta iz drugog ugla i tu se najbolje može vidjeti početak tučnjave, ali i sami razlog tučnjave.

Situacija je eskalirala kada se po jednom gledatelju prolilo nešto po glavi. Čovjek je očito pomislio da ga zalijevaju ljudi koji stoje na drvetu, ali to nije bio slučaj - limenka pive je bila zakačena na grani uz zastavu, ali u jednom trenutku zastava se pomakla, a pivo je počela lijevati po ljudima. Kako god bilo, čovjek ispod njega dobio je slom živaca i tu je počeo nered. Dakle, ovo nije bila tučnjava zbog bolje pozicije kako se u početku pričalo....

Da stvar bude gora, tu se najbolje vidi da je zaštitar u posljednji trenutak napustio cestu, doslovce je prošlo tri sekunde od dolaska automobila.

Takvo ponašanje osudili su predstavnici Organizacijskog odbora WRC Croatia i Hrvatskog automobilističkog i karting saveza i poručili da to ipak ne baca sjenu na inače vrlo dobro organiziranu svjetsku sportsku manifestaciju, koju je pratilo između 300 i 400 tisuća ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. srpanj 2023 20:03