UBOJSTVO RUKOMETAŠA

Procurila šokantna snimka premlaćivanja Denisa Tota, policija identificirala glavnog napadača

Glavni osumnjičeni za kojim traga tamošnja policija je Angelo Georgievski. Riječ je o muškarcu rođenom u Mariboru, koji trenutačno živi u Skoplju

Premlaćivanje Denisa Tota i Angelo Georgievski (mala fotografija)

 Cropix, Facebook, Twitter

Denis Tot, hrvatski rukometaš koji je u petak preminuo u Skoplju od posljedica brutalnog premlaćivanja trojice huligana, bit će pokopan u rodnom Đakovu u utorak.

Njegovo tijelu u Đakovo je iz Skoplja dovezeno u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima, a nešto ranije iz glavnoga grada Sjeverne Makedonije vratila se i Denisova obitelj, otac Igor, majka Tatjana, brat Boris i Denisova djevojka, koji su od četvrtka proživljavali veliku patnju i bol zbog činjenice da je Denis ležao u komi u skopskom Kliničkom centru ''Majka Tereza'', da bi petak nešto iza podneva izgubio životnu bitku.

Odgovorni u bolnici obitelji su prvo rekli da na Denisu nije bilo vidljivih tragova nasilja iako su makedonski mediji odmah objavili da je mladić u četvrtak u ranim jutarnjim satima pretučen te s ozljedama dovezen u bolnicu. Dovelo je to i do reakcije Denisova brata Borisa koji je kritizirao medije zbog takvih objava, napisavši da je prema informacijama koje su dobili od liječnika, Denis umro od srčanog udara.

image

Denis Tot je tragično preminuo u Skoplju

Instagram Screenshot

No, obdukcija tijela mladog sportaša pokazala je da je bio žrtva bjesomučnog nasilja za koje makedonska policija sumnjiči tri osobe - A. Lj. (28), K. L. (19) i A. K. (22), sve iz Skoplja. Osumnjičena 19-godišnja K. L. i 22-godišnji A. K. vrlo su brzo uhićeni i dali su iskaz u nazočnosti odvjetnika, a A. Lj. i dalje je u bijegu i za njim se traga.

- Moje posljednje informacije kažu da se još traga za čovjekom koji je sve započeo. On je prvi zadao udarac rukometašu koji se nije ni branio, a poslije ga je drugo dvoje udaralo u glavu nogama - rekao je za RTL glavni tužitelj u Skoplju Gavril Bubevski.

Svi troje osumnjičenih tereti se za kazneno djelo ubojstva iz članka 123. stavak 1. u vezi s člankom 22. kaznenog zakona Sjeverne Makedonije. Inače, kako jutros navodi makedonski portal Kurir, obdukcijom je utvrđeno da je smrt Denisa Tota bila nasilna iako nema vidljivih tragova ozljeda, a nastupila je kao posljedica ozljeda mozga od udaraca koje su mu nanesene u glavu.

image

Denis Tot

Ministarstvo zdravstva Sjeverne Makedonije naložilo je inspekcijski nadzor nad postupkom prijema i liječenja mladog rukometaša.

- Mislim da nije bila nikakva namjera zataškati sve, samo je bio splet okolnosti. Mislim da je bila loša medicinska procjena i stojim pri tome - dodao je tužitelj Bubevski.

image

Dres Denisa Tota u prostorijima RK Đakovo

Vlado Kos/Cropix

U nedjelju poslijepodne obitelj preminulog sportaša primila je hrvatska veleposlanica u Sjevernoj Makedoniji Nives Tiganj koja je, kao i osoblje veleposlanstva, pružila svu potrebnu pomoć obitelji u toj teškoj tragediji.

- Otac preminulog Denisa Tota osobno se čuo s Oliverom Spasovskim, ministrom unutarnjih poslova, koji ga je izvijestio o tijeku istrage. Otac mu je prenio očekivanja obitelji, tj. da se i treći osumnjičeni uhiti, kao i da se počinitelji primjereno kazne - rekla nam je veleposlanica.

image

Sportska dvorana u Đakovu

Vlado Kos/Cropix

Kako nam pak kažu kolege iz Skoplja, policija intenzivno traga za prvoosumnjičenim A. G. (28) i za njim je raspisana tjeralica. Tijekom ponedjeljka inspekcija provodi nadzor u Univerzitetskoj klinici za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje i o provedenom nadzoru izvijestit će i ministra Bekima Salija. Neki makedonski mediji spekuliraju da bi hrvatske vlasti, ako se pokaže da je bilo zataškavanja u slučaju nasilne smrti Denisa Tota, to mogle iskoristiti u postupku pristupa Sjeverne Makedonije EU, u poglavlju pravosuđa, pa stoga prenose da hrvatske vlasti očekuju brzu i učinkovitu istragu. Međutim, to se iznosi samo na razini spekulacija, ali da je za policiju Sjeverne Makedonije ovaj slučaj izniman prioritet, svjedoči i činjenica da o tijeku ministar unutarnjih poslova izvještava predstavnike RH.

Prema našim informacijama na Denisov pogreb koji će u utorak u 15 sati biti na Gradskom groblju u Đakovu doći će i njegovi dojučerašnji suigrači iz RK Butel iz Skoplja, gdje je Denis igrao, kao i trener i uprava kluba.

image

Angelo Georgievski

Glavni osumnjičenik već je imao problema s policijom

Prema pisanju sjevernomakedonskog portala 24 info.mk, glavni osumnjičeni za kojim traga tamošnja policija je Angelo Georgievski. Riječ je o muškarcu rođenom u Mariboru, koji trenutačno živi u Skoplju.

Spomenuti portal navodi da je Georgievski 2016. u Sloveniji skrivio tešku prometnu nesreću nakon čega je pobjegao s mjesta događaja, ali je ubrzo priveden. On se svojim vozilo zabio u parkirane automobile i pritom oštetio pet vozila.

Krajem iste godine slovenska policija ga je povezala sa skupinom dilera droge kod kojih je prilikom pretrage otkriven laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:31