ŠOKANTNO NASILJE

Procurio motiv napada na maloljetnika u Zagrebu: Prebili mladića (18) zbog ‘smiješne‘ odjeće!?

Trojica maloljetnika koji su prije nekoliko dana brutalno pretukli mladića su 2008. godište

Objava majke pretučenog mladića u Dubravi

 Screenshot Facebook

Trojica maloljetnika koji su prije nekoliko dana brutalno pretukli mladića u zagrebačkoj Dubravi nanijeviši mu teške ozljede glave, zadržani su jučer u istražnom zatvoru. N1 doznaje da je motiv napada bila mladićeva odjeća koja je nasilnicima bila smiješna. Na njemu su, kako su ispričali nakon privođenja, primijetili narukvicu i poderane hlače pa su nasrnuli na njega.

Pratili su ga, doznajemo iz dobro obavještenih policijskih izvora, neko vrijeme po tramvaju i autobusu. Nakon što je izašao krenuli su za njim.

Jedan ga je, kako je rekonstruirano, potapšao po ramenu te ga tražio upaljač. Kada je mladić počeo kopati po džepovima ovaj ga je odgurnuo pa je pao na tlo. Zatim ga je maloljetnik, koji je bio kolovođa ovog nasilnog ispada, počeo udarati nogom u glavu.

Pridružila su mu se i ostala dvojica, dok je četvrti stajao sa strane i nije tukao mladića. Kasnije je ispričao istražiteljima da je bio svjestan posljedica, odnosno svega što ga je zbog nanošenja teških ozljeda moglo snaći, navodi N1.

Podsjetimo, sudac za mladež i sudac istrage prihvatili su u srijedu određivanje istražnog zatvora trojici maloljetnika, koji su pretukli 18-godišnjaka u Dubravi, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu je 2. kolovoza 2023., predložilo sucu za mladež i sucu istrage provođenje dokaznih radnji prvog ispitivanja trojice maloljetnih hrvatskih državljana, svi 2008. godište, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz Kaznenog zakona. Postoji osnovana sumnja da su maloljetnici počinili navedeno kazneno djelo 29. srpnja 2023. u Zagrebu, stoji u priopćenju.

Nakon provedenih dokaznih radnji ispitivanja osumnjičenih maloljetnika, predložili su sucu za mladež i sucu istrage određivanje istražnog zatvora prema maloljetnicima zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Navedeni prijedlog je prihvaćen te je trojici osumnjičenih maloljetnika određen istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi, izvijestili su.

Osamnaestogodišnjaka su u subotu oko 21,30 sati u Ulici Augusta Musića u Dubravi fizički napala trojica malojetnika. Zagrebačka policija privela ih je u utorak.

Majka napadnutog 18-godišnjaka je putem Facebook stranice bila objavila da su četvorica dječaka pratila i potom pretukla njezina sina koji je zadobio višestruke ozljede glave i tijela.

Navela je da je slučaj prijavljen policiji te je zatražila pomoć susjeda i poznanika ako imaju bilo kakvu informaciju o napadačima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:07