USKORO SUĐENJE

Prodavačica jelki u Zagrebu organizirala premlaćivanje konkurenta: poletjele noge, šake i motorna pila!

Osim tužbe, sudionici zaradili prijelome kosti očne šupljine, čeljusti, nosne kosti i lijevog rebra kao i niz oguljotina i podljeva
Ilustracija, jelke
 Sandra Simunovic/Cropix

Prodavačica borova Merima P. (33) te Borna Đ. (22), Ivan T.(22), Đani U. (23) i Danijela R. (45) uskoro će sjesti na optuženičku klupu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda Meriminom suprugu Tomislavu P. jer je bio uspješniji u prodaji borova na zagrebačkom Kvatriću lanjskog prosinca.

Optužnica Merimu P. tereti da je 18. prosinca oko 20.35 sati na raskrižju Martićeve i Heinzelove odlučila s prijateljima teško ozlijediti njezina supruga s kojim ima narušene bračne odnose samo zato što mu je prodaja borova išla bolje nego njoj.

Optužena petorka je prišla Željku P.(46) te su ga počeli tući rukama po glavi i po tijelu. Ujedno mu je Danijela R. govorila pritom da su zbog njega izgubili 7000 kuna pa se u nastalu tučnjavu umiješao Tomislav P. kojeg je petorka, potom navalila udarati rukama i nogama srušivši ga na tlo gdje su ga nastavili cipelariti. Đani U. je pritom bacao metalne stalke prema Željku P. dok je na Tomislava P. bacio izložbeni bor sa stalkom.

Dame bez ozljeda

Ivana T. se tereti da je Željka udarao nogom u predjelu prsa te mu se u tome pridružila i Merima udarajući supruga po tijelu rukama. Nastali dernek oko prodaje borova spriječila je policija, a Željko i Tomislav P. su završili na sanaciji ozljeda. Za razliku od Tomislava koji je zadobio podljeve kože glave na tjemenu te mu je izbijen lijevi sjekutić, njegov stric Željko P. je zaradio prijelome kosti očne šupljine i gornje čeljusti te prijelom nosne kosti i lijevog rebra kao i niz oguljotina, podljeva na glavi i razderotinu donje usne. Dame iz tučnjave su prošle bez ozljeda, dok su trojica muškaraca zadobili ozljede šaka i zglobova.

Svoje viđenje tučnjave, u tužiteljstvu je ispričala Merima P. otkrivši da ju je suprug Željko toga dana prije događaja pljusnuo i pljunuo.

- Onda je došla Danijela i skočila na njega pa su oni pali na pod. Tomo je u glavu pogodio stalkom Tara, ne znam tko je koga udarao, ali ja niti u jednom trenutku nisam udarila supruga - branila se Merima. Borna Đ. je ispričao tužiteljima, pak, da Željko nije htio dati Merimi ključeve te ju je pljusnuo, a da je Tomislav motorkom ozlijedio Ivana.

- Gurali su se i hrvali, mi smo se samo branili i nije točno da je Željko bio u nesvijesti niti je točno da smo ga ja i Ivan tukli – uvjeravao je Borna Đ.

Ivan T. se prisjetio da je Merima tog dana trebala ključ od 'šubare'.

- Krenuli smo po taj ključ, ali joj ga Željko nije htio dati pa ju je ošamario. Počelo je naguravanje. Tomislav P. me pogodio stalkom u glavu, krenuo motorkom i potrgao mi majicu. Đani je na mene bacio bor, a ja sam ga uspio odgurnuti pa smo zajedno pali na tlo. Ustao sam se i do mene je došao Željko P. kojeg sam primio za prsa derući se da prestanu, na što me Željko vrijeđao. Ja nikoga udario nisam – ustvrdio je Ivan T.

'Mogao nas je izmasakrairati'

Đani U. je pojasnio kako je Željko P. slao dečke kod Merime da vidi kako njoj ide prodaja pa je nastao problem i izbila je svađa. Tvrdi da je Željko na njega bacio kavu nakon čega je sjeo s Merimom da bi zatim krenuli kod Željka. Naglašavao i da ih je sve pokušavao zaustaviti da bi Tomislav P. nekog dečka motorkom 'zakačio' po ruci pa je on bacio na motorku bor.

- Kad je došla policija, mene je netko primio za prsa i bacio na asfalt. Nikoga nisam dirao ni tukao – naglasio je Đani U.

Danijela R. poriče da je ikoga udarala kao i da se bilo tko tukao.

- Mene je Tomislav udario šakom u nos i bila sam sva krvava i u šoku, a kad sam se naknadno onesvijestila, shvatila sam da nas je Tomislav sve mogao izmasakrirati motorkom – odlučna je bila nakon uhićenja Danijela R.

- Sukob je započela Danijela kad se pojavila s trojicom muškaraca. Prva me počela čupati po glavi i tući, a onda odmah i ostali, prvi Borna nogama i koji je imao nekakvu limenku kojom me lupao po glavi i šaketao. Od napadača poznajem jedino Đanija, a kad sam pao na pod, nastavili su me tući desetak minuta po glavi i po tijelu. Dok sam ležao, vidio sam da su ti muškarci i Tomislava tukli. Đani je u ruci imao željezni stalak od bora kojeg je bacao, a u trenutku kad Tomo napadnut bila mu je upaljena motorna pila – opisao je teško pretučeni Željko.

Željkov nećak Tomislav P. tog je dana s njim prodavao borove kad je Danijela napala njegova strica.

- Tad je došla i Željkova žena Merima, a ja sam pokušavao razdvojiti strica i Danijelu. No došla su tri muškarca koji su na strica navalili rukama i nogama. Đani je na strica bacao metalne stalke, a na mene izložbeni bor sa stalkom. Od velikog broja udaraca u glavu pao je na tlo gdje su ga i dalje tukli. Tad su mu nepoznati muškarci pokušali uzeti torbu s novcem koju je imao preko tijela, ali nisu uspjeli jer je pukao remen. Krenuo sam zvati policiju pa mi je Merima uzela mobitel i dala ga muškarcima koji mi ga nisu htjeli vratiti. U trenutku dok je došla policija, Merima je udarala muža rukama po tijelu. Sigurno bi mi strica ubili da nije došla policija jer moja strina Merima niti u jednom trenutku nikoga nije pokušavala zaustaviti u napadu – prisjetio se nećak prvooptužene.

Iako se ne može sa sigurnošću reći tko je od optuženih nanio teške tjelesne ozljede prodavaču borova, tužiteljstvo je zaključilo da su "svi okrivljeni bili svjesni da jedan od njih može zadati i teške posljedice po zdravlje oštećenika jer se nisu zaustavili sve do dolaska policije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 20:19