SLUČAJ KOJI JE ZGRANUO HRVATSKU

PRODUŽEN PRITVOR OCU S PAGA KOJI JE VLASTITU DJECU BACIO S BALKONA Još dva mjeseca ostaje u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

 Jure Mišković / CROPIX

Županijski sud u Zadru produžio je istražni pritvor za još dva mjeseca 54-godišnjem ocu koji je 28. veljače svoje četvero djece bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu, javlja Zadarski.hr.

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, utjecaja na svjedoke te posebno teških okolnosti počinjenja djela.

Podsjetimo, jučer su stigli rezultati toksikološke analize koje je zaprimilo Županijsko državno odvjetništvo u Zadru (ŽDO) koji sugeriraju da je 54-godišnjak u trenutku počinjenja nezapamćenog zločina bio uračunljiv i pribran, tek nešto “iskuliran” zbog utjecaja lijekova za umirenje.

Dok je svoju djecu jedno za drugim u pidžamama bacao s balkona kuće 28. veljače, monstruozni otac s Paga (54) u krvi nije imao alkohola. Toksikološkim vještačenjem utvrđeno je da je u tijelu imao tragove diazepama, djelatnog sastojka tableta za umirenje kao što su normabel i apaurin, objavljeno je jučer.

Iz Zatvorske bolnice u Zagrebu gdje se nalazi nešto manje od mjesec dana, u utorak je doveden u Zadar gdje je tijekom jutra u zgradi suda na Poluotoku ispitana njegova supruga. Majku stradale djece sudac istrage ispitao je videolinkom jer nije željela biti u istoj prostoriji s ocem svoje djece koji ih je gotovo usmrtio.

Na ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost, pitanja je majci mogao postavljati i njezin suprug, koji se u istrazi brani šutnjom, no on, kako neslužbeno doznajemo, suprugu nije ništa pitao.

U međuvremeno je četvero djece otpušteno iz bolnica u Zadru i Zagrebu, te su u pratnji majke i socijalnog radnika smješteni u SOS selu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:43