OSUĐEN

PROFESOR TJELESNOG IZ OGULINA UDARAO UČENIKOVOM GLAVOM O ZID 'Rekao sam mu da ću otići ravnateljici, a on mi je uzvratio: 'Ne možeš mi ništa!''

 
Ilustracija
 Davor Žunić / CROPIX

Ogulinski profesor tjelesnog odgoja Božidar S. (65), prvo suspendiran, a danas i umirovljen, na Općinskom sudu proglašen je krivim zbog udaranja učenika i osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Njegova žrtva kobnog 20. prosinca 2013. u 13 sati bio je učenik prvog razreda Gimnazije Bernardina Frankopana. Profesor Božidar S. ga je, prema presudi, primio rukama u predjelu glave i vrata te tri puta njegovom glavom udario u zid, uslijed čega je mladić zadobio nagnječenje u području desne strane vrata.

Optuženi profesor je tužiteljima objasnio kako je od učenika zatražio da u sportskoj dvorani ne napucavaju loptu, jer je objekt male površine, no učenik ju je i nakon toga napucao.

Profesor ga je poslao u svlačionicu, prijeteći mu da će mu upisati neopravdan sat, a onda je krenuo za njim kako bi ga upozorio da to ne smije raditi.

- U svlačionici je učenik ustao s klupice ispod vješalica za odjeću na kojoj je sjedio te mi se bijesno unio u lice. Htio sam ga uhvatiti rukama oko glave, da ga smirim, ne znam jesam li ga dotaknuo. On se sagnuo, odglumio i rekao ‘Sad si naje...’ te rekao da sada ide ravnateljici reći da sam ga udario - rekao je profesor.

No, ova verzija za sud je bila u suprotnosti s dokazima koje su prikupili tijekom postupka. Nesporno je da je mladić zadobio ozljede nagnječenja desne strane vrata, kako je to utvrđeno u ogulinskoj bolnici, pa je sud utvrđivao je li mu te ozljede nanio profesor. Povjerovali su učeniku jer se otpočetka držao iste verzije.

- Licem sam bio okrenut prema zidu jer sam krenuo skinuti odjeću s vješalice i presvući se. Profesor je stajao iza mene i počeo je galamiti, pa sam se okrenuo prema njemu. Uhvatio me za uši i nabio me tri puta u zid. Rekao sam mu ću otići ravnateljici i da će ostati bez posla, na što je on promrmljao da mu ne mogu ništa i otišao iz svlačionice - rekao je Valentin i dodao da je potom otišao k ravnateljici, a potom s majkom na hitnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 15:00