STRAVIČNA NESREĆA

PROGOVORIO OTAC DJEVOJKE POGINULE U MALINSKOJ 'Čekanje Hitne pomoći bilo je vječnost, nitko nije znao njemački ni engleski'

 
mjesto nesreće (lijevo), Verena i Dieter Heinz (u krugu)
 CROPIX/FACEBOOK

O okolnostima stravične nesreće ,u kojoj je prošli tjedan u Malinskoj poginula 21-godišnja Austrijanka Verena Heinz kada je na nju dok je ronila naletio brod, za austrijski je list Kronen Zeitung progovorio njezin otac Dieter Heinz.

Ustvrdio je da je njegova kći naučila roniti prije nego plivati i da je bila jako vješta u ronjenju jer je od malena svake godine nekoliko mjeseci provodila na moru.

Tog su dana zajedno ronili.

Kada su ugledali brod u svojoj neposrednoj blizini, kazao je, nisu mogli procijeniti u kojem će smjeru krenuti pa nisu mogli reagirati te ih je pregazio. Heinz smatra da na tom mjestu 100 metara od obale brod nije smio biti.

- A onda je uslijedila operacija spašavanja... To je bilo kao u zemlji trećeg svijeta. Čekanje na dolazak hitne pomoći izgledao je kao vječnost, u bolnici nitko nije govorio ni njemački ni engleski osim glavnog liječnika koji mi je priopćio tužnu vijest da mi je kći preminula - rekao je neutješni otac Dieter.

Njezino tijelo će, rekao je, obitelj preuzeti u ponedjeljak i potom organizirati sahranu, a s nestrpljenjem očekuje i rezultate policijske istrage u Hrvatstkoj koji će, vjeruje, potvrditi da je plovilo koje mu je usmrtilo kćer bilo preblizu obale.

U razgovoru za Kronen Zeitung Dieter Heinz je govorio kako mu je kći obožavala more, da je odrasla u Turskoj, ronjenje izučila na Filipinima, te da je planirala ići u Indoneziju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:44