SVJEDOCI NA SUĐENJU

‘Projurili su kraj mene vozeći oko 200 km/h, čak sam zvao i policiju da pošalju presretače!‘

Nastavak suđenja za nesreću u kojoj je prije deset i pol godina poginula dubrovačka studentica Ivana Obad (20)
Ivana Obad, Dalibor Opačak i Marin Čolak
 Davor Pongračić/CROPIX, Željko Tutnjević/Dubrovački vjesnik

U nastavku suđenja Marinu Čolaku (36) i Daliboru Opačku (43) za prometnu nesreću kod Bosiljeva u kojoj je prije deset i pol godina poginula dubrovačka studentica Ivana Obad (20) svjedočili su Miro B. i Hrvoje P. Ostali su kod ranijih iskaza te su odgovarali na pitanja obrane i tužiteljstva.

Kobnog dana iza Opačka i Čolaka vozio se i njihov poznanik Hrvoje P. (46).

- Prije desetak godina s Opačkom i Čolakom sam se družio po eventima, bili smo poznanici, nismo se međusobno posjećivali po kućama pa zato naš odnos smatram frendovskim, a ne prijateljskim. Tog dana smo se vozili jedni iza drugih na autocesti, ali ne u koloni. Kad smo se sreli na benzinskoj, prije ulaska na autocestu, nije bilo govora da vožnju snimamo. Moj auto nije imao kameru, a jesu li drugi imali, ne znam.

Ne mogu odgovoriti što znači 'najbolji prolaz kroz zavoj' jer primjerice vožnja po stazi npr. na Grobniku je jedna priča, a vožnja po cesti druga, gdje vozite u svojoj traci. Kada više nisam vidio u svom retrovizoru crveni Ferrari, zvao sam Opačkova suvozača Damira N. jer mi je prošlo kroz glavu da se možda nešto dogodilo - ispričao je Hrvoje P.

Drugi svjedok Miro B. (30) rekao je da su 10-ak minuta prije Bosiljeva dok je pretjecao šleper pri brzini od 130 do 150 km/h naišla dva auta vozeći 180 ili 200 km/h.

- Nazvao sam policiju da pošalju presretače jer bi netko mogao poginuti. Bili su na maloj udaljenosti jedno od drugog. Kad sam se iz desne prebacivao u lijevu traku, nisam vidio aute, a nekoliko sekundi kasnije bijeli Ford mi se brzo približavao, a iza njega je bilo još nekoliko auta i svi su vozili, da se tako izrazim, na branicima jedni drugima - rekao je Miro B. pokraj koga su auti prozujali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:26