PROBLEMI NA A1

PROMETNA NESREĆA U TUNELU MALA KAPELA U smjeru mora se vozi jednim prometnim trakom, pred tunelom se stvara velika gužva

Kolona pred tunelom Mala Kapela
 HAK

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 u tunelu Mala Kapela u smjeru Splita vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Vozače iz HAK-a pozivaju na oprez zbog psa na autocesti i to na A5 na 77. kilometru između čvora Đakovo i čvora Srednaci i na A3 oko 76. kilometra između čvora Križ i čvora Popovača.

Vremenski uvjeti u cijeloj zemlji povoljni su za vožnju, vozi se po suhim kolnicima, bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto u smjeru unutrašnjosti, osobito na autocestama, gradskim prometnicama i obilaznicama te većini cesta u priobalju. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.

Na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom - Stara Gradiška, Maljevac i Ličko Petrovo Selo na ulaz se čeka do pola sata, isto i na izlaz na prijelazima Stara Gradiška, Županja i Slavonski Brod.

Na prijelazima sa Slovenijom na ulaz na Macelju i Bregani čeka se do pola sata, a pola sata čeka se i na Bajakovu.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Trajekti i katamarani plove redovito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:10