SKRIVAO SE, ALI...

Pronađen fantom koji je Golfom uništio poslovni prostor u Zagrebu i nestao, otkriveno što se dogodilo

Za vrijeme udaljavanja s mjesta događaja i izvlačenja vozila iz prostora, vozač je stvarao veliku buku dodatnim pucanjem betonskih i staklenih dijelova objekta

Nesreća u Heinzelovoj

 Snimio čitatelj/

Zagrebačka policija otkrila je tko je u petak oko 3.30 sati naletio na poslovni objekt bivšeg čelnika HUP-a i poduzetnika Ivana Milolože na Heinzelovoj ulici, napravio pravi "dar mar" na objektu prouzročivši mu veliku štetu.

Radi se o 25-godišnjaku, a policija je ustanovila da je Golfom zagrebačkih oznaka upravljao kolnikom Ulice grada Vukovara u smjeru zapada i dolaskom do raskrižja s kolnikom Heinzelove ulice, skrenuo u lijevo u smjeru jugoistoka to jest na kolnik Heinzelove ulice.

image
Ranko Suvar/Cropix

Prilikom skretanja vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila karakteristikama ceste i stanju kolnika, tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom preprekom,uslijed čega je izgubio nadzor nad vozilom i sletio na meki teren s jugozapadne strane raskrižja.

U nastavku nekontroliranog kretanja vozač je s vozilom naletio u zidani parapet, a potom u zid i staklene stijene poslovnog objekta na kućnom broju 74 u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba. Po zaustavljanju vozač je odlučio napustiti mjesto događa bez ostavljanja podataka o sebi i vozilu odgovornoj osobi poduzeća niti je o događaju obavijestio policiju.

image
Ranko Suvar/Cropix

Za vrijeme udaljavanja s mjesta događaja i izvlačenja vozila iz prostora, vozač je stvarao veliku buku dodatnim pucanjem betonskih i staklenih dijelova objekta pritom podižući broj okretaja motora uslijed čega je došlo i do proklizavanja pogonskih kotača. Vozač je potom Golfom pobjegao s mjesta događaja s namjerom njegovog skrivanja na području Peščenice gdje su ga pronašli policijski službenici koji su nedugo zatim kod vozila zatekli i vozača koji je potom uhićen te prepraćen na nadležni sud.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, vozač je na sudu proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom ukupnom iznosu od 1.010 eura, dok mu je ujedno i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:53