UBOJSTVO U OSIJEKU

Pronađen mrtav muškarac, uhićene tri osobe; Susjedi: ‘Stalno se okupljaju tamo, provalili su...‘

Policija je dobila dojavu da se u dvorištu nalazi muška osoba koja leži i ne daje znakove života

Ubojstvo u Osijeku

 Vlado Kos/Cropix/

Muškarac čije je beživotno tijelo pronađeno u utorak ujutro u dvorištu stambene zgrade u Županijskog ulici 10 u Osijeku, najvjerojatnije je usmrćen.

- Sumnja da je riječ o nasilnoj smrti u vidu kaznenog djela, izjavio je Miroslav Dasović, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Osijeku, koji je rukovodio policijskim očevidom ovog događaja. Identitet i dob žrtve još uvijek nisu potvrđeni, a policija radi i na identificiranju osobe koja bi se mogla dovesti u vezu s ovom nasilnom smrti. Prema neslužbenim informacijama, zbog sumnje na sudjelovanje u ovom zločinu uhićene su tri osobe.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

Policija je u 7,59 sati dobila dojavu da se u dvorištu stambene zgrade nalazi nepoznata muška osoba koja leži i ne daje znakove života, a prema neslužbenim informacijama prvi ga je ugledao i policiju pozvao poštar koji na tom rajonu raznosi poštu.

‘‘Policijski službenici žurno su izašli na mjesto događaja gdje je liječnik Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije konstatirao smrt muške osobe,‘‘ bila je prva vijest iz policije. Odmah je započeo i očevid kojim je rukovodio Dasović.

image

Policija ispred zgrade u Osijeku u čijem je dvorištu pronađeno beživotno tijelo muškarca

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

- Zaprimili smo jutros dojavu da je u užem centru grada, u jednom dvorištu, pronađeno beživotno tijelo muške osobe. U tijeku je očevid, prikupljaju se i izuzimaju tragovi koji će biti poslani na vještačenje u Centar za kriminalistička vještačenja ‘‘Ivan Vučetić‘‘ u Zagrebu. Tijelo pokojnika otpremljeno je na Odjel Patologije u KBC Osijek radi utvrđivanja uzroka smrti, a kriminalističko istraživanje i dalje traje, rekao je Dasović.

Žrtva je osoba srednjih godina, a na mjestu događaja izuzeti su svi tragovi kao i otisci prsta, pa će i u sklopu obdukcije biti utvrđen identitet. Muškarac je navodno sa šireg područja Osijeka. Inače, od jednog stanara zgrade u čijem se dvorištu sve dogodilo doznali smo da se tu već dulje vrijeme znala okupljati skupina muškaraca srednjih godina, koji su navodno, čak i provalili u jedan dvorišni stan te u njemu povremeno boravili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:51