MISTERIJ U KANADI

PRONAĐENO I TRINAESTO LJUDSKO STOPALO Neuobičajeno visoka plima kamenu obalu pretvorila u pravo groblje

 / Mike Johns / Pixabay

Neuobičajeno visoka plima uz obalu Britanske Kolumbije ove je godine kamenu obalu Vancouvera u Kanadi pretvorila u pravo groblje. Naime, more je na obalu donijelo kosti kitova i morskih lavova koji se gomilaju na plaži. No prošlog utorka, rotvejler Taz koji je bio u šetnji sa svojim gazdom Mikeom Johnsom, nanjušio je nešto neobično. Među svim tim životinjskim kostima, pronašao je i jednu ljudsku. Zapravo, bila je riječ o ljudskoj potkoljenici, kostima tibija i fibula, a stopalo noge još uvijek je na sebi imalo tenisicu, piše New York Times.

Ovo nije prvo takvo otkriće na obalama Britanske Kolumbije. Stopala su se počela pojavljivati 2007. godine a ovo pronađeno ovog tjedna, ukupno je trinaesto. Posljednji put je stopalo pronađeno u veljači 2016. godine.

Nakon jezivog otkrića, Johns je pozvao policiju koja je napravila očevid. O pronađenim stopalima još uvijek se ne zna ništa, a policijska istraga proširena je i izvan granica Kanade, no zasad bez rezultata. Stanovnici okolnih mjesta koji već godinama slušaju o pronađenim stopalima – i to svaki put obuvenima u tenisicu – boje se da je riječ o djelu serijskog ubojice. Drugi, pak, misle da se radi o avionskoj nesreći ili o nekakvom neobičnom slučaju kolektivnog samoubojstva, no konačnog odgovora još uvijek nema. Zasad se zna da je osam od pronađenih dvanaest stopala propadalo šest različitih osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:13