MISTERIJ U KANADI

PRONAĐENO I TRINAESTO LJUDSKO STOPALO Neuobičajeno visoka plima kamenu obalu pretvorila u pravo groblje

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.12.2017. u 11:40

Mike Johns / Pixabay

Neuobičajeno visoka plima uz obalu Britanske Kolumbije ove je godine kamenu obalu Vancouvera u Kanadi pretvorila u pravo groblje. Naime, more je na obalu donijelo kosti kitova i morskih lavova koji se gomilaju na plaži. No prošlog utorka, rotvejler Taz koji je bio u šetnji sa svojim gazdom Mikeom Johnsom, nanjušio je nešto neobično. Među svim tim životinjskim kostima, pronašao je i jednu ljudsku. Zapravo, bila je riječ o ljudskoj potkoljenici, kostima tibija i fibula, a stopalo noge još uvijek je na sebi imalo tenisicu, piše New York Times.

Ovo nije prvo takvo otkriće na obalama Britanske Kolumbije. Stopala su se počela pojavljivati 2007. godine a ovo pronađeno ovog tjedna, ukupno je trinaesto. Posljednji put je stopalo pronađeno u veljači 2016. godine.

Nakon jezivog otkrića, Johns je pozvao policiju koja je napravila očevid. O pronađenim stopalima još uvijek se ne zna ništa, a policijska istraga proširena je i izvan granica Kanade, no zasad bez rezultata. Stanovnici okolnih mjesta koji već godinama slušaju o pronađenim stopalima – i to svaki put obuvenima u tenisicu – boje se da je riječ o djelu serijskog ubojice. Drugi, pak, misle da se radi o avionskoj nesreći ili o nekakvom neobičnom slučaju kolektivnog samoubojstva, no konačnog odgovora još uvijek nema. Zasad se zna da je osam od pronađenih dvanaest stopala propadalo šest različitih osoba.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo