ZABORAVLJENI SLUČAJ

Pronađeno raskomadano tijelo starca koji je nestao 2019., osumnjičenik je poznati nasilnik!

Prema neslužbenim informacijama, 89-godišnjaku je nakon ubojstva bila odrezana glava. Motiv je navodno bio koristoljublje

Aleksandar i Miloš Nišević

 Nestali.hr

Aleksandar Nišević (29) iz Gline, koji je u ljeto prošle godine šokirao Splićane potpuno bezrazložnim fizičkim napadima na dvije žene te koji je zbog toga osuđen na 11 godina zatvora, u ponedjeljak je osumnjičen i za ubojstvo svojega djeda Miloša Niševića (89) kojemu se od kraja 2019. izgubio svaki trag.

Miloš Nišević se od 28. prosinca 2019. smatrao nestalom osobom, no marljivim radom kriminalista iz više uprava utvrđeno je, nažalost, da je njegov nestanak imao zlokobnu pozadinu. Ostaci tijela Miloša Niševića navodno su raskomadani pronađeni prije nekoga vremena, a policija je sad za njegov nestanak osumnjčila njegova agresivnoga unuka koji se od ljeta prošle godine nalazi u zatvoru.

Prema neslužbenim informacijama, 89-godišnjaku je nakon ubojstva bila odrezana glava. Motiv je navodno bio koristoljublje, odnosno mirovina ubijenoga Miloša te je njegov unuk prijavljen za tzv. teško ubojstvo iz koristoljublja. Aleksandar Nišević do srpnja 2021. bio je potpuno nepoznat hrvatskoj javnosti, premda nije bio nepoznat pravosuđu. Bio je višetruko osuđivan zbog krađa, a iako je nakupio 13 pravomoćnih presuda, stalno je dobivao uvjetne kazne od sudova širom Hrvatske. U srpnju 2021. njegova agresivnost postala je javno poznata, kad je nadzorna kamera zabilježila njegov brutalan napad na jednu od dviju žena koje je bezrazložno napao u istome danu.

Najprije je u 7.15 sati u objektu na plaži Firule bocom u glavu udario 52-godišnju Nevenku Margetu, a kad je žena pala na stepenice, nastavio ju je udarati šakama po glavi i vratu te ju hvatati rukama za vrat.

Nakon što su ga zaustavile turistkinje koje su naišle, napadač je pobjegao. Nedugo zatim u Ulici Antuna Branka Šimića s leđa je više puta kamenom u glavu udario 40-godišnjakinju te ju potom nastavio tući šakama po glavi. Utvrđeno je da je 52-godišnjakinja zadobila lakše ozljede, a 40-godišnjakinja tešku ozljedu noge. Niševića je policija ubrzo uhitila te se od tad nalazi iza rešetaka. Nakon ovakvih napada svi su se zapitali odakle tolika agresivnost kod 29-godišnjaka koji dotad nije počinio ništa teže od krađe po trgovinama, no sad se čini da jest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 17:12