TUŽAN EPILOG

Pronađeno tijelo 15-godišnjeg Denisa koji se prije tri dana utopio u Dravi

'Kada mi je javljeno da je tijelo pronađeno, pokušali su me spriječiti da dođem do Drave, no ništa me nije moglo zaustaviti', rekao je otac
Donji Dragonozec, blizu Zagreba, 180411.Na obiteljskom posjedu muskarac se polio benzinom i zapalio, preminuo na mjestu nesrece, ocevid u tijeku.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

JOSIPOVAC - Nakon točno tri dana potrage tijelo nesretnog dječaka Denisa H. (15) iz Josipovca kod Osijeka isplivalo je na površinu rijeke Drave svega 50-tak metara od mjesta na kojem ga je mutna i virovita rijeka povukla s površine vode .

Iako je od samoga početka bilo jasno da se dječak utopio, roditeljima je najvažnije bilo pronaći njegovo tijelo, a na kraju ga je prvi primijetio stanovnik vikend-naselja Karašica, koje se nalazi pokraj Drave. Uz mjesto gdje se Denis utopio.

- Kada mi je javljeno da je tijelo pronađeno, pokušali su me spriječiti da dođem do Drave, no ništa me nije moglo zaustaviti. Ovo je velika nesreća i tragedija za našu obitelj. Denis nam je bio jedinac, ali ova tri dana samo smo željeli pronaći njegovo tijelo. Čovjek koji ga je prvi vidio, rekao mi je da je sve ove noći sanjao da će upravo on pronaći tijelo i često se iz svoje vikendice spuštao do Drave. U ponedjeljak oko 18 sati tijelo mojeg djeteta izronilo je ispred njega - ispričao nam je shrvani Denisov otac Nedeljko, koji je i u ovoj velikoj tragediji smogao snage da se na svemu zahvali policijskim roniocima i svim svojim prijateljima koji su mu protekla tri dana nesebično pomagali u potrazi za djetetom.

Podsjetimo, Denis se utopio u petak oko 19,30 sati dok se s prijateljima u dravskom plićaku igrao picigina, no kada je lopta otišla malo dalje u rijeku pošao je za njom i propao u rupu duboku šest metara.

Jedan ga je prijatelj uspio nakratko uhvatiti, no obojica su potom opet potonuli, ali Denis više nije uspio izroniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:24