ŠOPING U SLAVONIJI

Pronašla karticu pa krenula u mahnit obilazak dućana, otkrili su je u sedmom. Sud je odlučio: Ne mora vratiti potrošeno!

Kupovala je potrebne artikle koje je plaćala istom karticom, beskontaktno i bez uporabe PIN-a

Zagreb, 080411.
Trgovacki centar Cvjetni, dan nakon otvorenja.
Na slici: guzva.

 Dragan Matic/Cropix/Cropix

Žena iz Slavonije osuđena je na šest mjeseci uvjetnog zatvora jer je pronašla bankovnu karticu i potom u dućanima u četiri dana potrošila oko 140 eura.

Prema presudi, žena je izgubljenu debitnu karticu tekućeg računa u Raiffeisen banci pronašla 30. prosinca lani u Slavonskom Brodu pa potom do 2 siječnja u šest trgovina potrošila ukupno 142,12 eura, piše Danica.

Potrošila bi i više da je 3. siječnja nisu otkrili na jednom prodajnom mjestu jer je kartica tog dana bila blokirana. Žena je, inače, rastavljena i bez djece te lošijeg materijalnog statusa.

Proglašena je krivom jer je “u vremenu od 30. prosinca do 2. siječnja pronašla izgubljenu karticu tekućeg računa vlasništvo Z. i nakon toga u nakani da se nepripadno okoristi u više navrata koristila je po trgovinama u Slavonskom Brodu”.

“U poslovnicama New Yorker, Plodine, INA, Spar, Boso, Nema što nema kupovala je potrebne artikle koje je plaćala istom karticom, beskontaktno i bez uporabe PIN-a, oštetivši na taj način vlasnika tekućeg računa Z. za iznos vrijednosti 142,12 eura.

Time je okrivljenica počinila kazneno djelo protiv računalnih sustava, programa i podataka, računalnu prijevaru”, navela je sutkinja koja je prihvatila predloženu kaznu iz kaznenog naloga državnog odvjetništva.

Sutkinja joj je “izrekla uvjetnu osudu i oslobodila je obveze naknade troškova kaznenog postupka, a oštećenika Z. uputila u redovnu parnicu”. Presuda je nepravomoćna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:44