POTRAGA ZA 'AVANTURISTOM'

Pronašli Poljaka koji je na luft madracu krenuo iz Novog Vinodolskog prema Krku

 Tonči Plazibat / CROPIX

NOVO 12:30 - Danas oko 8 sati policiji je dojavljeno kako je u moru u blizini Rta Družinin na otoku Krku građanin sa svojom brodicom pronašao poljskog državljanina kako pluta. Plovilom pomorske policije prebačen je u Crikvenicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć. Konstatirano je da je pothlađen i iscrpljen pa je prebačen na HMT Sušak, priopćili su iz PU primorsko-goranske.

RIJEKA - Nastavljena je potraga za 23-godišnjim poljskim državljaninom, čiji je nestanak u u moru između Novog Vinodolskog i otoka Krka dojavljen u Županijski centar 112 Rijeka sinoć u 20,50 sati, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Poljski turist (1989.) se jučer oko 17 sati na zračnom jastuku uputio iz Povila, kod Novog Vinodolskog, prema otoku Krku i od tada ga njegovi prijatelji iz Poljske više nisu vidjeli.

ŽC 112 Rijeka je o nestanku mladića obavijestio Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru i Policijsku upravu primorsko-goransku.

U potragu su uključeni vatrogasci DVD-a Novi Vinodolski i Lučka kapetanija Novi Vinodolski, no zbog jake bure vatrogasci su prekinuli potragu, dok je brod „Burin“ Lučke kapetanije pretraživao akvatorij do 3,30 sati, no bez rezultata.

Potraga se danas nastavlja dodatnim snagama, navodi DUZS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 04:33