TRAJE POTRAGA

PRONAŠLI SKUTER, ALI NE I RAZBOJNIKA Još se ne zna tko je opljačkao banku u Tribunju

 Niksa Stipanicev / CROPIX / CROPIX

ŠIBENIK - Unatoč opsežnim istražnim radnjama koje su proveli i provode kriminalisti PU Šibensko-kninske, ni nakon tri dana nije uhvaćen muškarac koji je u srijedu oko 13,50 sati opljačkao poslovnicu šibenske Jadranske banke u samom centru Tribunja. Kao što već pisali, pljačkaš je upao u banku pred kraj radnog vremena s crnom kacigom na glavi, te je uz prijetnju pištoljem primorao djelatnika i djelatnicu poslovnice da mu predaju novac. U ovoj pljački bespomoćan je bio i zaštitar kojeg je razbojnik držao na nišanu. Nakon što je pokupio plijen, pljačkaš je s mjesta zločina pobjegao skuterom.

- Naši policijski službenici pronašli su moped u blizini Tribunja koji je nedavno ukraden u susjednim Vodicama. Međutim, u ovom trenutku još ne možemo sa sigurnošću potvrditi je li je taj moped korišten pri pljački banke u Tribunju. U tijeku je vještačenje tog mopeda, kao i svih ostalih prikupljenih materijalnih dokaza na mjestu razbojništva. S nekoliko osoba dosad su obavljeni obavijesni razgovori, ali nikoga od tih osobe za sada ne možemo dovoditi u vezu sa ovom pljačkom – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko-kninske.

Mogući je scenarij da je pljačkaš koristio ovaj ukradeni skuter, te da je imao pomagače sa automobilom koji su ga čekali s plijenom. No, u policiji ovu verziju, ne žele potvrditi, ali ni demantirati. Naravno, da se i ne zna koliki je iznos novca pokraden, jer te podatke ne iznosi ni Policija, a ni bankarska kuća koja je opljačkana. Indikativno je, da je poslovnica Jadranske banke u Tribunju gotovo na isti način opljačkana i prije dvije godine, ali i u isto vrijeme, desetak minuta prije završetka radnog vremena. Ni, nakon dvije godine nisu otkriveni počinitelji ove pljačke, niti je poznato koju su svotu novca opljačkali.

Kod ovakvih razbojništva, najveće su žrtve zasigurno zaposlenici opljačkanih poslovnica, jer neki od njih zbog pretrpljenog straha imaju u pravilu dugotrajne traume. S druge strane, bankarske kuće lako refundiraju opljačkani novac preko osiguravajućih društava, s kojima imaju potpisane ugovore o osiguranju za ovakve slučajeve pljački.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:21