PRAVAC ISTRAŽNI ZATVOR

Propao plan voditeljice prehrambene trgovine u Istri: Ukrala skoro 200.000 kuna, ali je sada uhvaćena

Sumnjiči se da je ostvarila protupravnu imovinsku korist u iznosu od 188.256,04 kune

Policija, ilustracija

 Robert Fajt/

Po prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu nadležni sudac istrage odredilo je istražni zatvor 41-godišnjakinji koju sumnjiče da je kao trgovkinja pronevjerila skoro 200.000 kuna, priopćilo je državno odvjetništvo.

Kako je priopćilo spomenuto tužiteljstvo, sumnja se da je 41-godišnjakinja od lipnja do prosinca 2021. godine, dok je radila kao voditeljica prehrambene prodavaonice u jednoj općini na području Istre i kao osoba zadužena za uplaćivanje dnevnog prometa krivotvorila službene ili poslovne isprave.

Točnije, sumnjiči se da je ispisivala univerzalne naloge za uplatu novca iz dnevnog prometa trgovine, sa kojih je kasnije otrgnula zaštitnu traku na siguronosnim vrećicama kako bi dala dojam da je novac predala zaštitarima radi deponiranja i uplate novca kod banke.

Ipak, novac nikad nije bio predan zaštitarima, već je dokumentaciju dnevnog prometa zajedno sa zaštitnim trakama sigurnosnih vrećica evidentirala u poslovnu dokumentaciju prodavaonice kao da je novac predan, iako ga je zadržavala za sebe.

Sumnjiči se da je na taj način ostvarila protupravnu imovinsku korist u iznosu od 188.256,04 kune. Zbog toga ju se tereti da je počinila produljeno kazneno djelo pronevjere i produljeno kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave, a određen joj je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:13