MORA U ZATVOR

Prošao kroz crveno i autom u Zagrebu ubio ženu koja je nepropisno prelazila cestu: ‘Žao mi je, ali nisam kriv‘

Doktor veterine, koji tvrdi da je prošao kroz zeleno, nepravomoćno je osuđen na tri godine i devet mjeseci zatvora
 Arhiva Jutarnjeg

Zbog prometne nesreće koju je 16. rujna 2019. skrivio u zagrebačkoj Bauerovoj ulici prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, nakon čega je vozilom usmrtio pješakinju koja je nepropisno prelazila kolnik, na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno je na tri godine i devet mjeseci osuđen doktor veterine Hrvoje S. (40).

Ujedno mora platiti 15.410 kuna troškova, a kao olakotnu okolnost sud mu je uzeo njegovu raniju neosuđivanost i doprinos pokojne nesreći jer je prelazila kolnik na mjestu gdje nije pješački prijelaz.

image

Nesreća u Bauerovoj

Arhiva Jutarnjeg

- Žaljenje koje je iskazao na sudu nema utjecaj na odmjeravanje kazne pokraj činjenice da je nekritičan prema svom postupanju i ne smatra se nimalo odgovornim - rekla je sutkinja.

- Ne smatram se krivim. Neizmjerno mi je žao zbog ovog događaja, kao i pokojne Vesne M., ali ja svojom vožnjom nisam utjecao na događaj. Nisam vozio brzo i obraćao sam pažnju na promet. Krećući se Bauerovom te dolaskom do križanja sa Zvonimirovom, na semaforu je bilo upaljeno zeleno svjetlo. Ušao sam u raskrižje i uočio da se jedno vozilo namjerava uključiti u promet izlazeći s parkirališnog mjesta pa sam skrenuo u lijevu traku. Trenutak naleta na pješakinju ne znam objasniti i moram reći da nisam očekivao da bi na tom mjestu pješak mogao prelaziti. Odmah sam stao, pozvana je Hitna, a na mjesto nesreće došle su kćeri Vesne M. kojima sam se ispričao. Nakon što je gospođa preminula, moja majka je otišla njezinoj obitelji ispričati se u ime cijele moje obitelji - rekao je optuženi vozač sutkinji.

image

Nesreća u Bauerovoj

Arhiva Jutarnjeg

Odgovarajući na pitanja branitelja, dodao je i da su mu kćeri pokojne rekle da ga "ne smatraju krivim za nesreću jer da su one svojoj majci govorile da ne ide toliko puta gore-dolje i onda s druge strane ceste do svoga auta".

I dok je njegov suvozač na sudu također tvrdio da su prošli kroz zeleno, druga svjedokinja koja se u jednom trenutku kretala paralelno s njegovim vozilom, ustvrdila je suprotno. Odnosno, tvrdi kako je ona stala, a on projurio kroz crveno. Trenutak jezivog naleta snimila je obližnja nadzorna kamera, a s obzirom na to da se ne vidi sporni semafor, prometni vještak je rekao da je vjerojatniji bio prolazak kroz crveno nego kroz zeleno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:18