DETALJI TEŠKE NESREĆE

Prošao kroz crveno i zaletio se u kombi: Vozila se zapalila, mladi vozač BMW-a poginuo, šest ozlijeđenih

Vozila su se sudarila nakon što je vozač jednog na raskrižju iz jedne u drugu ulicu skrenuo bez da je stao na crvenom svjetlu

Prizor s mjesta nesreće

 Čitatelj/

Jedna osoba izgubila je život, a šest ih je ozlijeđeno, od čega troje teško, kada su se u nedjelju u ranim jutarnjim satima kod Sesveta dva vozila sudarila i potom zapalila.

Do tragedije je došlo oko 2.30 sati, kada je 20-godišnji P. T. u BMW-u zagrebačkih oznaka, koji se Slavonskom avenijom vozio u smjeru zapada, na raskrižju prilikom skretanja u Ulicu Svetog Ivana u Ivanjoj Reci ignorirao crveno svijetlo na semaforu.

Tom je prilikom iz smjera Zagreba naišao kombi Mercedes makedonskih nacionalnih oznaka za čijim je upravljačem sjedio 25-godišnji Makedonac koji je poštivao prometne propise te u raskrižje ušao na zeleno svjetlo na semaforu, zadržavajući svoj smjer kretanja.

Od siline sudara, oba su vozila sletjela s kolnika nakon čega je BMW planuo, a buktinja se potom vrlo brzo proširila i na kombi Mercedes u kojem je bilo ukupno šest državljana Makedonije.

image

Prizor s mjesta nesreće

Čitatelj/

Za razliku od mladog vozača BMW-a, kojem nije bilo spasa i čije su tijelo pronašli zagrebački vatrogasci nakon što su ugasili vatrenu stihiju, državljani Makedonije prevezeni su u zagrebačke bolnice - KBC Zagreb i KB Dubrava.

Dežurni liječnici utvrdili su da su vozač kombija i dvoje maloljetnika teško ozlijeđeni, dok su 28-godišnjak, 25-godišnjak i još jedan maloljetnik prošli s lakšim ozljedama.

image

Prizor s mjesta nesreće

Čitatelj/

Promet navedenom dionicom bio je zatvoren gotovo tri sata te se odvijao obilazno.

Tijelo vozača BMW-a prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati kako bi se obdukcijom utvrdilo je li vozilom upravljao pod utjecajem nekog opojnog sredstva ili je tragediji doprinijelo nešto drugo.

image

Prizor s mjesta nesreće

Čitatelj/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:51