DETALJI RAZBOJSTVA

'PROŠAO SAM DOMOVINSKI RAT, ALI OVO MI JE BILO PUNO GORE' Zagrebački taksist opisao vožnju iz noćne more iz koje je jedva izvukao živu glavu

Naručili su vožnju ispred Esplanade i tražili taksista da vozi prema Mikulićima. Htjeli su ga vezati
 HANZA MEDIA

Zahvaljujući prisebnosti 52-godišnjeg taksista Cammea, u svega 20 minuta policija je uhitila dvojicu naoružanih razbojnika koji su odradili filmsko razbojništvo u zagrebačkoj ulici Veliki potok u subotu u gluho doba noći.

Taksist je, neposredno prije nego je njegov tablet završio u rukama lopova, pritisnuo na istome tajni gumb za paniku, da bi nedugo potom iskoristio trenutak nepažnje i vozio u rikverc 500-tinjak metara nizbrdo, dok je za njim trčao naoružani tetovirani ćelavac u šarenim kratkim hlačama.

Gore od rata

- Prošao sam Domovinski rat, ali ovo mi je bilo puno gore. Nešto prije dva ujutro naručili su taksi ispred hotela Esplanade. Krenuli smo prema Mikulićima. Rekli su mi da će mi, kad se približimo, reći kuda ići dalje. Pričali su da idu nekim ženskama, a suvozač je pitao prijatelja na stražnjem sjedištu je li mu dobro. Predložio sam da stanemo ako treba, ali rekli su da ne treba pa me vozač pitao imam li dvije cigarete, i potom nadodao da nemaju love za cigarete, ali da ne brinem jer će taksi platiti - govori 52-godišnji napadnuti taksist Cammea za kojeg, dolaskom do makadamskog puta Velikog potoka, počinje agonija.

Kad su došli do kraja ulice, vozač im je rekao da dalje ne može autom po takvoj cesti punoj rupa, na što su mu dvojica putnika rekla da može ići dalje jer da je kuća u kojoj ih čekaju djevojke blizu. Vozač je ustrajao da neće autom u šumarak nakon čega im je ispostavio račun od 67 kuna. Sva su trojica izašla izvan auta, a u jednom trenutku taksist je krenuo prema mladiću sa suvozačevog mjesta koji se držao za torbicu iz koje je kao vadio novac.

- Umjesto novca, ispod pojasa je izvukao pištolj i uperio mi ga u trbuh uz riječi ‘daj mi sve što imaš’. Mislio sam da je plinski pištolj pa sam mu ga mislio oduzeti, ali čim sam dotaknuo cijev i osjetio metal, skamenio sam se. Iz džepa sam izvadio 200-tinjak kuna uz opravdanje da mi je tek počela smjena i da ljeti nema posla. Zatim je tražio mobitel i tablet, a drugom dečku je rekao da me veže selotejpom. Po ulasku u auto ne bih li im dao tablet, stisnuo sam tajni gumb. Dao sam mu sve i čekao u autu, a njih dvojica su razgovarala pred autom. Odlučio sam pobjeći. Auto mi je upalio tek iz druge. Počeo sam juriti u rikverc da bih zatim začuo tri pucnja i povike ‘stani!’ Vozio sam se unazad najmanje 500 metara uz parkirane automobile, a s privatnog telefona nazvao sam policiju. Tijekom cijele vožnje u rikverc, vidio sam suvozača kako s pištoljem u ruci trči za mnom. Na kraju sam se sakrio, a taj s pištoljem je nestao - opisao je dalje taksist, zahvaljujući čijem je detaljnom opisu kao i ‘navigaciji’ policija brzo našla razbojnike u šumarku.

Tajna tipka

Iz Cammea osuđuju zločin.

- Kolega je i dalje potresen. Pružit ćemo mu svu potrebu pomoć. Napadi na vozače srećom nisu tako česti, ali svakako je potrebno ulagati u sigurnost. Naša vozila imaju sigurnosni sustav koji uključuje i tajnu tipku za uzbunjivanje u slučaju opasnosti. Kada se tihi alarm aktivira - svi redom dobiju obavijest koji je vozač u opasnosti i koja mu je lokacija. Napore ulažemo i u konstantnu edukaciju vozača pripremajući ih i na ovakve krizne situacije, koliko god je to moguće - poručuje Marko Župa, glasnogovornik Cammea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:16