NAPIO SE I IZAZIVAO NERED

PROSLAVA BLAGDANA Pogledajte kakvu je kaznu dobio tip koji je glazbenicima psovao mater četničku i pjevaču otimao mikrofon jer su svirali srpsko kolo

 
Šator gdje se dogodio incident
 Nikola Wolf / Podravski.hr

Zbog izazivanja nereda i razbijanja pod šatorom koji je koprivnički Hotel Podravina postavio na proslavi pravoslavnog vjerskog blagdana u Lepavini kod Koprivnice, počinitelj, kojeg Podravski.hr navodi imenom Igor, hotelu mora platiti 5700 kuna počinjene štete i 7200 kuna parničnih troškova, nepravomoćno je presudio Općinski sud u Đurđevcu.

Prema presudi, na proslavi pravoslavne Gospojine kod manastira Lepavina 29. kolovoza 2016. počinitelj je pod utjecajem alkohola u šatoru počeo naguravati ljude oko sebe, nakon čega je sa šanka uzeo staklenu bocu vina i bacio prema glazbenom sastavu te plastičnu čašu piva prema osoblju za šankom. Nakon toga, došao je do pozornice i glazbenicima vikao “prekini muziku” i pokušao pjevaču uzeti mikrofon iz ruke. Kako nije uspio, vikao mu je “j… ti mater četničku” te pozivao na tučnjavu vičući “ajd sad svi jedan po jedan”. Kad se vratio do šanka tražio je piće, a nakon što mu osoblje nije dalo, bacio je i razbio barski stol.

Zbog remećenja javnog reda i mira proglašen je krivim pravomoćnom presudom Prekršajnog suda u Koprivnici.

Djelatnici Hotela svjedočili su kako su se gosti razišli te je zabava prekinuta u 1 sat, a trebala je trajati do 4 ujutro, pa im je nastala šteta zbog smanjenog prometa i zarade.

Igor je u svojem iskazu naveo da je pod šatorom glazbeni sastav svirao neprimjerene pjesme, poput srpskog narodnog kola, na što su ljudi plesali i podizali tri prsta. Njemu je, rekao je, nezamislivo što su svirali takve pjesme u Hrvatskoj.

No, Općinski sud u Đurđevcu zaključio je kako je njegova reakcija bila potpuno neprimjerena te ga proglasio krivim za štetu Hotelu Podravini, kako javlja Podravski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:10