PODNIO TUŽBU

PROSLAVLJENI HRVATSKI BOKSAČ U NEVOLJI Nekad su ga zvali Pit Bull: 'Upao sam u rupu i sav se polomio...'

 CROPIX

Intenzivna i dugotrajna fizička bol, ozljeda glave i gležnja, vrtoglavica, glavobolja i nesanica. Sve to pretrpio je, tvrdi, Branko Šobot, proslavljeni hrvatski boksač, nakon što je upao u dva i pol metra duboku rupu pred zgradom u Makančevoj 13 u Zagrebu.

Za svoje nevolje krivi stanare zgrade, njihovu predstavnicu, kao i obrt za čišćenje čiji su uposlenici, tvrdi Šobot, uklonili rešetku s otvora i na taj način stvorili uvjete za nesreću.

U tužbi protiv ukupno 23 tuženika, među kojima su svi vlasnici stanova u zgradi i tvrtka s kojom je zgrada sklopila policu osiguranja, stoji da je kobnog dana oko 13 sati Branko Šobot izlazio po stubama iz zgrade te je nakon silaska sa zadnje stepenice neposredno ispred samog ulaza pao u nezaštićen i neoznačen otvor. U padu je udario glavom o beton i uganuo gležanj.

Naručeni radovi

- Na mjesto događaja izašli su službenici policijske postaje u Bauerovoj ulici, a ozlijeđenog Šobota Hitna pomoć odvezla je u Kliničku bolnicu Merkur. Utvrđeno je da su rešetku s otvora uklonili radnici obrta za čišćenje koje je naručila predstavnica suvlasnika zgrade - objašnjava se u tužbi kojom Šobot traži 40.000 kuna odštete.

Na Općinskom građanskom sudu zastupa ga odvjetnik Roman Bihar. Od obrta za čišćenje tužbom se traži 20.000 kuna odštete, a od osiguravajućeg društva još 20.000 kuna.

Međutim, tužena strana odgovara da poznati boksač nije zadobio ozljede onako kako opisuje u tužbi.

Obavijest pisanim putem

- Svi su stanari bili pisanim putem obaviješteni o čišćenju i upozoreni na oprez kad hodaju oko ulaza. Uz otvor je konstantno stajao netko od zaposlenika obrta za čišćenje. Tužitelj je iz stana izišao vodeći na uzici dva psa. Ta dva psa povukla su ga prema rupi, ali Šobot uopće nije upao unutra, već je ostao stajati, odnosno hodati. Dakle, to je radnja tužiteljevih pasa na koje tuženici nisu mogli utjecati - tvrdi u odgovoru na tužbu odvjetnica Sanja Tambić.

Tijekom postupka na Općinskom građanskom sudu saslušat će se i ostali svjedoci događaja.

Branko Šobot (43) prvi je boksač koji se od osamostaljenja Hrvatske borio za svjetsku titulu. Tijekom karijere nosio je nadimak Pit Bull, koji mu je publika nadjenula nakon borbe s Milanom Masnyjem, tijekom koje je u prvoj rundi tri puta padao i dizao se, a u trećoj ga je nokautirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 21:05