NEUGODNO OTKRIĆE

PROSTITUCIJA U DRŽAVNOM STANU NA TRGU BANA JELAČIĆA?! Službenici iz ministarstva provalili pa pronašli seksualna pomagala i intimno rublje

 
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

U stanu u najstrožem centru Zagreba, na Trgu bana Jelačića 1, koji je u vlasništvu države, a koji se bespravno koristi već godinama - djelovao je kupleraj! Otkrio je to u srijedu HRT, a za Jutarnji list potvrdio ministar državne imovine Goran Marić.

Djelatnici Ministarstva državne imovine odlučili su u srijedu ući nasilu u taj državni stan jer su otkrili da je u njemu netko već godinama bespravno useljen. No, kada su ušli u stan, nemalo su se iznenadili kada su shvatili da se u stanu sve ove godine obavljala prostitucija. U stanu su, naime, pronađena seksualna pomagala, intimno žensko rublje, različita alkoholna pića, cigarete...

Ministar Goran Marić za Jutarnji list poručuje kako ga ovakva otkrića ne iznenađuju jer se sa sličnim situacijama svakodnevno susreću.

- Zbog dugogodišnje pogubne prakse samo na toj adresi ima još nekoliko poslovnih prostora i stanova za koje se godinama ne zna tko ih koristi. Ali smo ih jučer vratili u posjed. Slična je situacija i u susjednoj Ilici 8. Međutim, takav nedopustiv odnos prema državnoj imovini otklanjamo iz dana u dan. A najmoćniji alat je novi Zakon o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora - kaže ministar.

Zadnjih desetljeća država je, kao što je Jutarnji pisao, izgubila milijardu kuna zbog bespravnog korištenja poslovnih prostora, a najveći su problem nesređene zemljišne knjige koje ne omogućuju uvid u pravo stanje stvari na terenu.

- Nažalost, svi znamo da većina zgrada nije upisana u zemljišne knjige, odnosno nije etažirana sukladno vlasništvu i drugim stvarnim pravima - pojašnjava načelnik Sektora za nekretnine Tomislav Volarević.

U Ministarstvu poručuju da reda mora biti i otkad se on uvodi, država samo od iznajmljivanja stanova zaradi godišnje više od 100 milijuna kuna. S druge strane, ministar Marić ima problema i sa svojom imovinom, točnije imovinskom karticom, zbog čega se sve češće spominje da bi mogao i otići u najavljenoj rekonstrukciji Vlade. On na to odgovara da o rekonstrukciji odlučuje premijer.

- Ja razmišljam samo o poslu koji radim, a koji je golem, odgovoran i dragocjen za Hrvatsku - poručuje Marić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:37