UŽAS U ZAGREBU

Prostitutka i partner podvodili maloljetnu djevojku koja je pobjegla s psihijatrije

Damir Kelčec Pester i Snježana Matić osuđeni su danas na zagrebačkom Županijskom sudu na zatvorske kazne zbog podvođenja maloljetne djevojke u ožujku 2012. godine u Zagrebu i Varaždinu.

Prvooptuženi Kelčec dobio je dvije godine i deset mjeseci zatvora, a Snježana Matić dvije i pol godine. Ona je prema presudi ugostila maloljetnicu koja je u ožujku 2012. pobjegla iz jedne psihijatrijske ustanove u Zagrebu. No, osim što joj je pružila dom uvela ju je u biznis kojim se i sama bavila. Međutim, iako ju je navodila na prostituciju i pronalazila joj mušterije bez ikakve prisile, s obzirom da se radi o maloljetnici Zakon to vidi kao podvođenje djeteta.

Damir Kelčec priznao je da je znao da se radi o maloljetnici i da ju je podvodio. Upravo zbog tog priznanja izrečena mu je blaža kazna, a otegotno mu je uzeto to što je već u dva navrata osuđivan zbog organiziranja prostitucije samo što se ranije radilo o podvođenju punoljetnih žena.

Dvoje suoptuženih Tomislav B. i Krešimir T. oslobođeni su otpužbe jer se ispostavilo da nisu izravno sudjelovali u podvođenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 17:05