KRAĐE PO HRVATSKOJ

Provalnici ne miruju za blagdane: Lopovi pljačkali stanove i crkve

 Damjan Tadić / CROPIX

U četiri provale u stanove na području Zagrebu tijekom vikenda, policija je obavljenim očevidom utvrdila da su nepoznati lopovi u svojim provalničkim operacijama ukrali predmete vrijedne preko 130 tisuća kuna.

Najvećeg plijena od preko 60 tisuća kuna domogao se nezvani 'gost' koji je obio ulazna vrata kuće u Ulici Matije Skurenije na zaprešićkom području. Nakon temeljite premetačine uzeo je 65-godišnjem vlasniku kuće V.K. razni nakit i nešto gotovine. Nešto slabijeg 'ulova' domogao se kradljivac koji je tijekom nedjelje, obivši balkonska vrata stana na II.Lubenjakima, oštetio vlasnika I.B.(51) za preko 17 tisuća kuna. Iz stana je sa sobom odnio u nepoznato novac i nakit.

S nakitom 'teškim' oko 15 tisuća kuna iz stana u Tomislavovoj ulici u Jastrebarskom odšetao je niz ulicu nepoznati provalnik u subotu između 9 i 10.30 sati. Gdje je bila 76-godišnja vlasnica M.M. u to vrijeme, nije poznato.

Bez tri sata marke Guess te nešto nakita i novca ostala je 27-godišnja vlasnica stana u Dankovečkoj ulici M.O, piše Slobodna Dalmacija

Provalnici nisu mirovali ni na omiškom području: u noći sa subote na nedjelju iz crkve sv. Mihovila u Omišu ukradena je škrabica s milodarima, a isto je nedjelo s nekoliko sati razmaka počinjeno i u crkci Porođenja blažene djevice Marije Tugarima. Ukupna šteta procjenjuje se na oko tri tisuće kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 20:42