UHVAĆENI NA DJELU

Provokacija tijekom Kolone sjećanja: Ovo su muškarci koji su dizali desnicu i vikali ‘Za dom spremni‘

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske rekao je da je MUP nadzirao Kolonu te da pokušava utvrditi okolnosti vezane za tu situaciju

Tijekom prolaska kolone gradskim ulicama sporadično su se mogli čuti uzvici ”za dom spremni”, a pojedinci su dizali i ruke u zrak na pozdrav

 Screenshot/RTL Televizija

Iz PU vukovarske srijemske potvrdili su nedjelju da policija provodi aktivnosti vezane uz sporadične uzvike "za dom spremni" koji su se jučer čuli u Vukovaru tijekom prolaska kolone sjećanja.

"MUP je nadzirao događaj i u tom smislu provode se aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane i uz tu situaciju", rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

U koloni sjećanja, kojom je u subotu obilježena 32. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu nalazilo se, po podacima gradskih vlasti Vukovara, 150.000 domoljuba iz Hrvatske i svijeta, a predvodili su je hrvatski branitelji i ratni stradalnici na čelu s pripadnicima HOS-a, koji su 1991. branili Vukovar.

Tijekom prolaska kolone gradskim ulicama sporadično su se mogli čuti uzvici "za dom spremni", a pojedinci su dizali i ruke u zrak na pozdrav.

Snimku jednog takvog incidenta možete pogledati OVDJE.

U koloni sjećanja nalazili su se predsjednik Republike Zoran Milanović te predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade Gordan Jandroković i Andrej Plenković kao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je nekoliko dana ranije poručio kako oni koji misle narušavati dignitet i dostojanstvo vukovarske žrtve u Domovinskom ratu nepriznavanjem vrijednosti Domovinskog rata ili misle u Vukovaru "mjeriti kukuruz", ne trebaju dolaziti 18. studenog u Vukovar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 04:46