DEVET KAZNENIH PRIJAVA

PRVO SU SE SUKOBILE DVIJE ŽENE, A ONDA SU SE UPLELI MUŠKARCI... Došao susjedu u dvorište sa sjekirom u rukama, izbio je kaos

 
Ilustracija
 / HANZA MEDIA

Čak devet kaznenih prijava policija je podnijela nakon sukoba dviju obitelji 22. listopada u Brinju, a uz sedam muškaraca i žene koji će odgovarati za sudjelovanje u tučnjavi, 43-godišnjak je prijavljen za pokušaj ubojstva.

U policiji kažu da je 43-godišnjak koji je prijavljen za pokušaj ubojstva 22. studenoga oko 11 sati došao u dvorište obiteljske kuće 44-godišnjaka u Brinju sa sjekrom u rukama.

Sjekirom je u glavu udario 40-godišnjakinju koja je prošla s lakšim ozljedama. No potom je došlo do tučnjave između 22-godišnjaka, 44-godišnjaka, 47-godišnjaka, 49-godišnjaka i 72-godišnjaka s jedne strane te maloljetnika, 32-godišnjakinje, 43-godišnjaka i 68-godišnjaka s druge strane.

Uz 40-godišnjakinju koja je sjekirom udarena u glavu lake je ozlijeđen i maloljetnik dok su s teškim ozljedama završili 43-godišnjak i 72-godišnjak.

U policiji kažu da su svi prijavljeni s područja Brinja, no ne otrkivaju detalje obračuna.

Načelnik općine Brinje Zlatko Fumić Hini je kazao kako ima saznanje da su u sukobu u stvari dvije žene pa su se u njihovu svađu umiješali muškarci.

"Svi su oni Romi, ali se izjašnjavaju kao Hrvati. Do sada nismo imali problema, ovo je prvi obračun između romskih obitelji u našoj općini. Iako o konkretnom slučaju ne znam točno što je uzrok sukoba poručujem svima da osuđujem bilo kakvo nasilje te da takvo ponašanje nije civilizirano", kazao je Fumić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2022 04:43