DRAMA U SPLITU

Pucnjava se dogodila samo 50 metara od vrtića; Svjedoci: ‘Vidjeli smo bijeli Mercedes...‘

Sve se odigralo na splitskim Skalicama, u Ulici Table, svega 50 metara od dječjeg vrtića, u vrijeme kad su mališani išli doma

Pucnjava u Splitu

 Josko Supic/CROPIX

U utorak oko 16 sati došlo je do pucnjave na splitskim Skalicama, u Ulici Table. Muškarac koji je upucan u potkoljenicu i prevezen u bolnicu navodno je poznati pripadnik splitskog krim miljea, Josip Čubelić, a u ovim trenucima policija traga za počiniteljem. Sve se odigralo 50 metara od dječjeg vrtića, u vrijeme kad su mališani išli doma.

Šokirana Splićanka ispričala je za Dalmaciju Danas kako su roditelji mahom uznemireni dolazili po djecu u vrtić.

image

Pucnjava u Splitu

Josko Supic/CROPIX

"Hodala sam prema svom stanu u obližnjoj zgradi kad sam ispred sebe ugledala policijsku blokadu ceste. Šokirala sam se i upitala ih što se događa. Rekli su mi da o tome ne smiju informirati javnost. Odmah sam se uputila brzim korakom prema stanu, kad sam pred zgradom srela susjedu koja mi je rekla da se pucalo kraj ‘Limenke‘, tako se u kvartu naziva trafika. Vrtić se nalazi samo 50 metara od mjesta pucnjave pa sam se iste sekunde uputila prema vrtiću", priča uznemirena majka djeteta koje pohađa vrtić na Skalicama.

"Čuo sam nekakvo komešanje, a onda i pet, šest hitaca. Mislim da je u pitanju bilo samo jedno oružje. Mladić je bio na podu, priskočili su mu odmah u pomoć. Zapomagao je, bio je u priličnom šoku. Primijetio sam jednog momka kako trči i jedan bijeli Mercedes stranih registracijskih oznaka kako napušta mjesto događaja", ispričao je jedan od svjedoka za Dalmatinski portal.

Djelatnica obližnje trafike kaže kako je isprva pomislila da djeca bacaju petarde, no onda joj je jedna strankinja rekla što se dogodilo. I ona je vidjela Mercedes za koji pretpostavlja da je povezan s napadom.

‘Odmah sam se bacio na pod. Nisam došao ovdje riskirati metak‘

"Sjedio sam tu, leđima naslonjen na dućan, kad se počelo pucati. Odmah sam se bacio na pod! A što bih drugo trebao, nisam došao ovdje riskirati metak", rekao je za Slobodnu Dalmaciju jedan svjedok koji se za vrijeme pucnjave našao u Putu Skalica.

Sve se odigralo točno ispod kvartovske ambulante.

"Mislila sam da to djeca bacaju petarde. Onda mi je uletila neka strankinja i s vrata mi diktirala registraciju Mercedesa od napadača. Jedan od njih je sačekao tog momka, ispalio nekoliko metaka i uletio u auto. Iz ambulante su odmah doletjele doktorica i sestra, pomoći ranjeniku", dodaje blagajnica.

"Bit će da je zbog droge, što će drugo biti? Pa nije zbog žene, ne ide se u pola bijela dana, odmah iza objeda u faćku...", govori o mogućim motivima pucnjave jedan gospodin.

Kraj raskrižja je i Chef‘s Club, čiji član, u pregači, stoji naslonjen na zidić i promatra šušur oko trafike.

"U moje vrijeme to smo rješavali šakama. Zakačili bismo se, malo se potukli... A poslije se lijepo zagrlite i svatko svojim putem... Ova mularija danas... Bože sačuvaj", zaključuje kuhar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:33