NESREĆA NA MORU

Pula: Nijemca (13) udario kolut od skutera, zadobio potres mozga i ozljedu ramena

Dječak je s prijateljima iz Njemačke boravio je u uvali Remac bez prijave. Vlasnik skutera plovio je bez vinjete te je kažnjen s 3100 kuna
 Vlado Kos / Cropix

PULA - Mladi 13-godišnji Nijemac ozlijeđen je u srijedu navečer u moru u uvali Remac kod Rapca.

Udario ga je kolut, kojeg je vukao skuter te je 13-godišnjak zadobio udarac u glavu i ozljedu ramena. Prevezen je u Opću bolnicu Pula gdje mu je ustavnovljen potres mozga.

Inače, 13-godišnjak sa skupinom dječaka iz Njemačke boravio je u uvali Remac bez prijave, a u Rabac su stigli sa Cresa.

O tome kako je došlo do ozljeđivanja mladog Nijemca bilo je više verzija. Lučka kapetanija Pula je najprije dobila dojavu da je riječ o udesu sa skuterom, zatim su prijatelji unesrećenog kazali da je pao sa stijene, da bi se ipak naposljetku utvrdilo da ga je udario kolut kojeg je vukao skuter.

Vlasnik skutera Yamaha XL 1200, nizozemske zastave, 43-godišnji Belgijanac, prilikom očevida je zatečen bez ishođene vinjete. Zabranjena mu je plovidba dok ne ishodi vinjetu, a zbog prekršaja naplaćena mu je kazna od 3.100 kuna.

U srijedu navečer oko 20.45 sati dogodila se još jedna pomorska nesreća, no na sreću bez ozbiljnijih posljedica. Naime, osam Poljaka se gliserom, dužine 6,3 metra, nasukalo na otoku Fenera kod Medulina.

Spasio ih je vlasnik Ronilačkog centra "Shark" Davor Buršić, koji ih je prevezao u autokamp Medulin gdje ljetuju. Gliser bi pak trebao biti odsukan tijekom četvrtka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:40