DRAMA U V. GORICI

Puna modrica i s nožem u ruci banula susjedu na vrata: ‘Ubola sam ga, nisam to više mogla trpjeti‘

Čuli smo strahovitu galamu iz te kuće. Ženski glas nadjačao je muški. Cičalo se i drečalo, rekao je jedan od stanara ulice

Ilustrativna fotografija

 CROPIX

Nepunih sedam mjeseci od fizičkog obračuna u obiteljskoj kući svog šogora u Velikoj Gorici, kad je supruga izbola nožem i teško ga ozlijedila, tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv Z. M. (47), državljanke Srbije. Tereti ju se za pokušaj ubojstva, odnosno da je 13. svibnja ove godine oko 19.50 sati svog 49-godišnjeg supruga S. M., koji ju je fizički, verbalno i psihički zlostavljao, nožem dvaput ubola u trbuh i desnu stranu prsnog koša s ciljem da usmrti. Pritom mu je nanijela osobito teške tjelesne ozljede, a smrtni ishod spriječen je zahvaljujući promptnoj liječničkoj intervenciji u KBC Zagreb.

U međuvremenu je osumnjičena puštena iz istražnog zatvora te su protiv nje na snazi mjere opreza zbog opasnosti od bijega jer je riječ o stranoj državljanki koja u Hrvatskoj u vrijeme zločina nije imala reguliran status, nego joj je prebivalište bilo u Požarevcu, a boravište u Belgiji s privremenim boravkom do 2033. godine.

- Uzela sam nož sa stola i ubola ga jer je on mene prvi napao. U naguravanju smo se odmaknuli prema balkonu kuće gdje smo se dalje naguravali. Držao mi je ruku u kojoj sam držala nož te ni sama ne znam kako i na koji način, ali ubola sam ga u rebra i trbuh. Dva puta. Nakon toga sam izašla iz kuće i molila susjeda da zove Hitnu i policiju. Iskreno, nisam htjela da umre. Samo sam se branila - dio je iskaza, kako smo već pisali, koji je vrlo emotivno i konfuzno više od sata iznosila organima progona 49-godišnja osumnjičenica na kojoj su tragovi fizičkog sukoba itekako bilo vidljivi. Tijelo joj je bilo prepuno modrica svih boja.

Za susjede je, kako su nam rekli nakon policijskog očevida, osumnjičena velika nepoznanica jer ju do te kobne večeri nisu nikad vidjeli. Samo su viđali oštećenog kojemu su povremeno u posjet dolazile druge muške osobe.

I malo je reći da je jedan od susjeda ostao zatečen kad mu je prestravljena Z. M., prepuna modrica i s krvavim nožem u ruci, tu večer pokucala na vrata i rekla kako je ubola muža jer "to više nije mogla trpjeti", a ujedno je otkrila i kako je zbog nasilnog supruga 2015. već bila u jednoj sigurnoj kući.

- Tu gospođu ne poznajemo, ali čuli smo u subotu navečer strahovitu galamu iz te kuće. Ženski glas nadjačao je muški. Cičalo se i drečalo, ali nisam razumio što su govorili i oko čega su se prepirali. Nije prošlo ni pola sata, a u ulicu su nam stigli Hitna i policajci - rekao je za Jutarnji jedan od stanara te velikogoričke ulice otkrivši kako je tek sutradan doznao da je žena potražila pomoć na vratima prvog susjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 16:00