DRAMA KOD NAŠICA

Putnički vlak izgorio u potpunosti, tragedija spriječena zbog prisebnosti vlakovođe i konduktera

Prema neslužbenim informacijama svi putnici hitno su evakuirani iz vagona, no vatra se velikom brzinom proširila i na ostale vagone
Požar na vlaku/Arhiva
 Andrej Svoger/Cropix

U petak navečer došlo je do velikog požara putničkog vlaka koji je vozio na liniji od Osijeka do Virovitice.

Prema neslužbenim informacijama svi putnici hitno su evakuirani iz vagona koji se zapalio, no vatra se velikom brzinom proširila i na ostale vagone. U gašenju sudjeluju najmanje tri vozila JVP Našice.

Glasnogovornica osječko-baranjske policije Marija Vidić kazala nam je kako je požar izbio oko 21:30.

- Nema ozlijeđenih osoba, a sve okolnosti događaja utvrdit ćemo očevidom - rekla je Marija Vidić.

Posljednje informacije govore kako je vlak u potpunosti izgorio. Čini se kako je samo izuzetna prisebnost vlakovođa i konduktera, koji su putnike na vrijeme evakuirali iz putničkih vagona, spriječila tragediju.

Kako je Jutarnjem listu rekao Tomislav Anton Biber, glavni istražitelj za željezničke nesreće pri Agencije za istraživanje nesreća, Agencija je odmah obaviještena o incidentu te su krenuli na očevid.

- Naloženo je da izgorjeli vlak bude prebačen na kolodvor u Našicama gdje će biti obavljena detaljna analiza i očevid - rekao nam je Biber.

Dodao je kako zasad nema nikakvih informacija o tomu što je mogući uzrok požara.

Željeznički promet tim dijelom pruge do daljnjeg je u prekidu te će najvjeojatnije biti preusmjeren i/ili organiziran autobusima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:27