TKO JE PODMETNUO POŽAR?

"Hacienda" na udaru tajnovitog osvetnika?

VODICE - Požar koji je u ranim jutarnjim satima nedjelje buknuo u poznatoj vodičkoj diskoteci “Hacienda” i uništio krovište te dio unutrašnjosti objekta nije nastao zbog tehničkog kvara, kratkog spoja na elektroenergetskoj mreži ili nekog trećeg uzroka, pa policija ne isključuje mogućnost podmetanja požara, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Nakon obavljenog očevida, policijski istražitelji otvoreni su za sve opcije, a nastala materijalna šteta bit će utvrđena naknadno. Vatra je, inače, izbila oko pet sati. Uslijedila je brza intervencija vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Vodice, čije je sjedište u neposrednoj blizini diskoteke, pa je spriječeno širenje požara i veća šteta. Još dok se policija nije službeno očitovala o uzroku izbijanja vatre, počele su kuloarske priče o mogućim počiniteljima kaznenog djela podmetanja požara, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, to popularno ljetno sastajalište mladih bilježi cijeli niz incidenata unutar i izvan visokih zidova diskoteke. U kolovozu prošle godine na Severininu koncertu u “Haciendi” Josip Kolobarić, 24-godišnji nećak Milenka Mikija Kolobarića, zvučnog imena iz crnokronikaških rubrika, ubo je nožem u trbuh 32-godišnjeg Ivana Pripuza, sina Petra Pripuza, vlasnika tvrtke C.I.O.S., i nećaka Zorana Pripuza, svojedobno optuženika u postupku protiv tzv. zločinačke organizacije u Zagrebu. Žrtva je završila na kirurškoj obradi u šibenskoj Općoj bolnici, a napadač se uskoro predao policiji.

Gdje su vlasnici?

Uzrok je, prema pričama “upućenih”, bila patološka Kolobarićeva ljubomora na Pripuza zbog ljubavne veze sa Sorajom Vučelić, prsatom zvijezdom reality showa “Big Brother”. Krvav incident bio je svojevrstan nastavak prethodnog događaja koji je također izazvao veliku pozornost javnosti i dospio u policijski bilten.

Neposredno nakon koncerta pop-folk zvijezde Željka Samardžića, profesionalni su zaštitari tvrtke “Klemm” u tučnjavi pred diskotekom ozlijedili nekoliko osoba, najteže 21-godišnjeg Šibenčanina Narda Prelevića, a potom su vatrenim oružjem i kamenjem oštećeni fasada i krov diskoteke.

Zbog pokušaja podmetanja požara pred diskotekom, prošlog su ljeta privedena i kazneno prijavljena dvojica mladića iz Splita. Zaštitari su ih navodno bez ikakvog povoda izbacili iz “Haciende” pa su se odvažili na osvetnički potez. Valja, također, podsjetiti da su Vodičani s neodobravanjem dočekivali gostujuće estradnjake iz narodnjačkog miljea ocjenjujući da im takvi glazbeni trendovi nisu potrebni .

Bilo je i transparenata kojima su na udarnim punktovima u gradu iskazivali svoje ogorčenje “cajkaškim melosom” u “Haciendi”. Bilo je i lažnih poziva o podmetanju bombe u diskoteci...

Je li najnoviji požar osvetnički čin nekoga tko iz diskoteke nije ponio najljepše uspomene ili osobe koja je nakanila naštetiti vlasnicima zbog nekog drugog razloga?

Odgovore na ta pitanja dat će policijska istraga. Očekuje se da će istražitelji kontaktirati i vlasnike, do kojih smo pokušali doći, no bez uspjeha jer su im mobiteli isključeni, a nekadašnji glasnogovornik “Haciende” Davor Grgin više nije angažiran na tom poslu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:23