DAN LUDILA

Rastrojeni Ličanin prijetio muškarcu iz Otočca pa kroz prozor pucao iz kalašnjikova

U sklopu kriminalističkog istraživanja, naime, izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađeno još oružja
Automatsko oružje
 Pu Ličko Senjska

Rastrojeni muškarac u dobi od 55 godina u subotu je u Ličkom Lešću zaprijetio ubojstvom jednoj osobi, a onda je kroz prozor kaza kuće, u kojoj je neprijavljeno boravio, iz automatske puške Kalašnjikov ispalio najmanje tri hica. Nitko nije ozlijeđen, a on je uhićen.

Kako javljaju iz PU ličko-senjske, incident se dogodio u nedjelju oko 17.30 sati. Navode da su kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je muškarac ubojstvom zaprijetio 50 godišnjaku iz Otočca, te ga sumnjiče za tri kaznena djela - prijetnje, dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, naime, izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađena automatska puška, četiri okvira s po 30 komada streljiva call. 7,62x39mm, jedan prazni okvir za automatsku pušku, još 45 komada streljiva call. 7,62x39 mm, 3 streljiva za protuzrakoplovni top, 6 detonirajućih kapisli i 2 koluta sporogorećeg štapina, koje je neovlašteno posjedovao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 02:59