OBRAT

RASVIJETLJEN SLUČAJ U STARAČKOM DOMU 86-godišnjak izudarao štapom do smrti 20 godina mlađeg cimera, ali neće odgovarati za ubojstvo

osijek 21.06.2007.hitna pomoc intervenirala je u dom za umirovljenike u divaltovoj 2,gdje je umirovljenik ozljedjen nakon sto je zbog vrucine i slabosti paofoto igor sambolec / CROPIX-desk--reg-
 igor sambolec/CROPIX

Nakon što je zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Šibeniku proveo istragu nad 86-godišnjim starcem, protiv kojeg je Policija podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela ubojstva 66-godišnjeg cimera u kninskom Domu za starije osobe, došlo je do obrata u ovom slučaju. Naime, prema priopćenju ŽDO-a Šibenik, 86-godišnjak neće odgovarati za kazneno djelo ubojstva, te je pušten iz pritvora da se u daljnjem postupku brani sa slobode.

Naime, istragom je utvrđeno da je proteklog utorka u večernjim satima, nakon verbalnog i fizičkog sukoba u zajedničkoj sobi, 86-godišnjak izudarao svog 20 godina mlađeg cimera koji je ležao na podu drvenim i aluminijskim štapom te mu nanio više ozljeda po glavi i tijelu, nakon čega je nesretni 66-godišnjak preminuo. Međutim, prema obdukcijskom nalazu Odjela patologije šibenske bolnice, sudski vještak je ustvrdio da tjelesne ozljede koje je u ovom sukobu zadobila žrtva nisu bile presudne za njegovu smrt, već je 66-godišnjak, inače, kronični srčani bolesnik, preminuo na mjestu događaja od infarkta, a do kojeg je prema mišljenju vještaka došlo uslijed jakog emotivnog uzbuđenja i uznapredovale srčane bolesti.

Kako doznajemo, daljnje istražne radnje u ovom slučaju ŽDO Šibenik prepustit će Općinskom državnom odvjetništvu, koje može protiv 86-godišnjeg starca podnijeti tek kaznenu prijavu za nanošenje tjelesnih ozljeda preminulom 66-godišnjaku.

- Još smo svi u šoku zbog ovog nemilog i tragičnog događaja u našoj ustanovi. Naša zakonska obveza prema obiteljima i Centru za socijalni rad je da štitimo identitete naših štićenika, pa stoga, ne mogu govoriti o sudionicima tragičnog slučaja. Mogu tek ustvrditi, kako se naš dosadašnji slabo pokretni 86- godišnji štićenik neće više vraćati u ustanovu, već će daljnju skrb o njemu preuzeti obitelj s kojom je u tom cilju sve i dogovoreno – kazala nam je Ljubica Bagarić, ravnateljica Doma za stare i nemoćne osobe u Kninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:01