SVJEDOK INCIDENTA

‘Ravnatelj agencije ulovio domarevu suprugu za stražnjicu, ovaj ga zviznuo. Pao je kao pokošen‘

‘Ravnatelj Vujić ni na koji način nije izazvao incident, niti se neprimjereno i nedolično ophodio prema ikome od prisutnih,‘‘ kažu iz Agencije

Opća bolnica u Virovitici (ilustrativna fotografija); u krugu: Antun Vujić

 Zvonimir Barisin, Dragan Matic/Cropix

Antun Vujić, ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prošloga je tjedna, u noći s petka na subotu, doživio fizički napad zbog kojeg je potražio liječničku pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći u Virovitici. Incident u kojem je Vujić izvukao ‘deblji kraj‘ dogodio se u prostoru Međunarodnom sajmu poduzetništva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, kojih 16 sati nakon što je, u petak 2. rujna, ovaj sajam otvorio hrvatski premijer Andrej Plenković. Vujić je tamo bio u svojstvu ravnatelja Agencije, ali i lokalnog političkog dužnosnika, kao član HDZ-a u Slatini.

Istoga dana održana je i svečana sjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije povodom Dana županije, a fešta se očito protegla duboko u noć, odnosno i nakon što je toga dana u 19 sati završilo radno vrijeme sajma. Uglavnom, Vujića je, kako smo neslužbeno doznali, šakom u predjelu glave udario domar sajamskog prostora u kojem se odvija Viroexpo i to nakon što je, prema riječima svjedoka, ravnatelj Agencije, koji je navodno bio i u alkoholiziranom stanju, uhvatio za stražnjicu domarevu suprugu.

‘Odmah ga zviznuo‘

- Ovaj je to vidio i nije uopće postavljao nikakva pitanja, nego je odmah zviznuo Vujića šakom u glavu tako da je ovaj pao kao pokošen, a iz nosa mu je potekla krv - ispričao nam je jedan očevidac ovog incidenta. Udarac je, kažu nam svjedoci, bio toliko silovit da je Vujić ostao nepomično ležati, a onda je do njega dotrčao tamburaš iz sastava koji je zabavljao goste, okrenuo ga na bok i izvukao mu jezik iz usta da se ne bi ugušio.

- Vujiću je trebalo dobrih desetak minuta da dođe k sebi, a onda ga je prijatelj poveo sa sobom i odvezao ga - kazao nam je jedan Virovitičanin. Prijatelj je Vujića prvo odvezao na Hitnu pomoć u Virovitici, gdje mu je pružena liječnička pomoć, a onda i kući u Slatinu. Na Hitnoj je rekao da je pao, ali mu očito nisu povjerovali, nego su o svemu obavijestili policiju, koja je nakon toga počela istraživanje ovog incidenta. Na naš upit o tome što su do sada utvrdili te je li itko od sudionika incidenta, pa tako i Vujić, bio u alkoholiziranom stanju, od policije smo dobili tek općenit odgovor.

Što kaže policija

‘‘Vezano uz Vaš upit obavještavamo da sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka nismo u mogućnosti javno iznositi informacije o postupanjima policije prema konkretnoj osobi. No, možemo potvrditi da je Policijska postaja Virovitica 3. rujna 2022. godine u 2.30 sati zaprimila dojavu medicinskog tima da je u prostoru Međunarodnog sajma ozlijeđen muškarac. Dolaskom na mjesto događaja policija je zatekla ozlijeđenog muškarca te je prikupila prve informacije o okolnostima ozljeđivanja. S obzirom na kontradiktornost prikupljenih informacija, policijski službenici PP Virovitica nastavljaju daljnji rad na ovom slučaju kako bi utvrdili sve okolnosti pod kojima je muškarac ozlijeđen,‘‘ odgovorili su nam iz PU virovitičko-podravske. O samim okolnostima incidenta nisu bili puno rječitiji ni iz Agencije.

‘‘Ravnatelj Agencije Antun Vujić, 2. rujna 2022. sudjelovao na VIROEXPO 2022. te na Svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Virovitičko-podravske županije na poziv organizatora. Tom prigodom je u večernjim satima ravnatelj Agencije napadnut od strane nepoznatog počinitelja te je zatražio liječničku pomoć, no nije ozlijeđen. Ističemo da ravnatelj Vujić ni na koji način nije izazvao incident, a osobito se nije neprimjereno i nedolično ophodio prema ikome od prisutnih,‘‘ odgovorili su nam iz Agencije. Vujić je, inače, kako prenosi Telegram, u izjavi za ovaj portal rekao sljedeće.

Što kaže Vujić

"Dogodilo se to izvan mog radnog vremena i izvan prostora Viroexpo. Nisam vozio pijan i ne smatram to nekim osobitim događajem i ponavljam, uopće ne znam kako sam se našao u toj situaciji niti tko me i zašto udario," kazao je Vujić. No, iz odgovora kojeg nam je poslala policija jasno je da se incident ipak dogodio u prostoru Viroexpa. Našim sugovornicima, pak, nije jasno što je bilo Vujiću da je, čak i ako je bio pod utjecajem alkohola, tako reagirao prema ženi koja je normalno stajala sa svojim društvom i razgovarala s njima.

- Pogotovo, jer je morao znati da joj je suprug tamo, a on inače nije tip koji će zažmiriti na ovakvu situaciju, već će reagirati tako kako je reagirao – kazao nam je sugovornik, dodavši kako cijela ova priče nema nikakvu pozadinu, već da je jednostavno riječ o "nepromišljenom potezu koji je završio loše po Vujića." Kako doznajemo iz razgovora s ljudima u Virovitici, ovo nije prvi put da se događaju ovakvi incidenti na zabavama povodom otvaranja nekih službenih manifestacija ili proslava.

- Rijetko koja zabava na kojoj se nađu vrli političari iz naše županije, a pretežno su to članovi HDZ-a, ne završi s nekim incidentom. Nekada to bude ozbiljna svađa, nekada naguravanje, nekada šamar, a bude i ovakvih nokauta, pa i tučnjava, samo što se to prijašnjih godina uvijek sve prikrivalo i zataškavalo, ali sada očito to baš ne ide tako. Zato je i ovo procurilo, ali neka je. Neka se vidi tko nam upravlja državnom blagajnom – kazao nam je jedan građanin Virovitice, koji je dobro upućen u zbivanja pod tamošnjim nebom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 10:50