SURADNJA USKOKA I POLICIJE

Razbijen lanac od 17 krijumčara droge, među njima policajac i profesionalni vojnik

ILUSTRACIJA
 Damir krajač / EPH / CROPIX

VINKOVCI – Lanac krijumčara i preprodavača droge razbijen je proteklog vikenda na području Vukovarsko-srijemske županije, gdje su policijski službenici uhitili 16 osoba, dok je za jednom raspisana tjeralica. Među uhićenima su i jedna djelatna vojna osoba te jedan policajac iz PU istarske, koji je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela udaljen s dužnosti. Uhićene osobe su u dobi od 19 do 37 godina, a pretragom njihovih domova i prostorija koje koriste pronađena je droga različitih vrsta. Više stotina komada tableta ecstazy, više stotina grama različitih vrsta opojnih droga (marihuana, speed, hašiš). Također su pronađena i oduzeta novčana sredstva, digitalne vage, oružje i hladno oruđe i više komada mobilnih komunikacijskih sredstava. Sve osobe su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku.

Kako su istaknuli voditelj Službe kriminalističke policijeMario Karamatić i voditelj Odjela kriminaliteta drogaGoran Lovrić riječ je o operaciji koja se naslanja na operativnu akciju kodnog naziva „BIG DEVIL“ koju je Služba kriminalističke policije Policijske uprave vukovarsko–srijemske u koordinaciji s USKOK-om i u suradnji s policijom Crne Gore provodila od listopada 2015. godine.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 06:32