POČINILI 70 ZLODJELA

Razbijena banda dilera iz Zagreba i Siska

Zagreb, 120413.USKOK.U medjunarodnoj akciji Setac uhicen je veci broj krijumcara droge.Na fotografiji: privodjenje jednog od uhicenih.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

SISAK - Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su proveli kriminalističko istraživanje nad četvero hrvatskih državljana s područja sisačke Policijske uprave, muškarcima u dobi od 20, 24 i 25 godina te 20-godišnjom djevojkom, dok su u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom proveli kriminalističko istraživanje nad četiri osobe s tamošnjeg područja, u dobi od 20, 22, 30 i 41 godinu, zbog sumnje da su počinili ukupno 70 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama. Istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene četiri osobe sa sisačkog područja od 20. ožujka do 7. svibnja ove godine na području sisačke i zagrebačke policijske uprave neovlašteno posjedovale i prodavale marihuanu i hašiš krajnjim konzumentima.

Prilikom istraživanja policijski službenici sisačke Policijske uprave su izvršili šest zapljena ukupno 38 grama marihuane, pet grama hašiša i jednu tabletu droge tipa MDM Đa, tzv. „Ecstasy“. Zbog počinjenih kaznenih djela svi osumnjičeni su kazneno prijavljeni.

Prilikom provođenja kriminalističkih istraživanja, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podneseno je šest optužnih prijedloga nadležnim prekršajnim sudovima protiv osoba koje su kao krajnji konzumenti droga kupovali drogu od osumnjičenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:44