ISPITANI PRED SUDOM

Razbojnički trojac koji je dizao bankomate u zrak završio u istražnom zatvoru: Opelješili su 1,3 milijuna kuna

Jedan od osumnjičenih je, dok je činio kaznena djela, vozio automobil na koji je, kako bi prikrio identitet, stavio nepripadajuće registarske pločice

Eksplozija bankomata/Ilustracija

 Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je ispitalo trojicu osumnjičenih za provale u bankomate pomoću kojih su uzeli najmanje 1.300.000 kuna, a predloženo je i određivanje istražnog zatvora.

Muškarci u dobi od 23 do 53 godine sumnjiče se da su zajedno i u dogovoru tijekom veljače i lipnja 2022. godine na području Primorsko-goranske županije provaljivali u bankomate. Prema priopćenju državnog odvjetništva koristili su plinske smjese i električne vodiče koji bi prouzročili eksplozije kako bi se oštetili bankomati.

Tereti ih se da su na taj način iz bankomata uzeli barem 1,3 milijuna kuna, ali i usput nanijeli veću štetu.Tužiteljstvo tvrdi da je jedan od osumnjičenih dok je činio kaznena djela vozio automobil na koji je, kako bi prikrio identitet, stavio nepripadajuće registarske pločice. Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv svih osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:54