POLICIJA NE ODUSTAJE

Razgovarali smo s ravnateljicom škole u koju je išao Matej: ‘Odmah sam ga prepoznala...‘

Iz Ministarstva unutarnjih poslova RH rekli su da do daljnjeg neće davati informacije o potrazi za nestalim Splićaninom

Riječna policija pretražuje rijeku Savu u potrazi za Matejem Perišem, mladićem iz Splita, koji je nestao u noći s 30. na 31 prosinca

 Tom Dubravec/Cropix/Nestali.hr

Potražni psi, plovila žandarmerije i riječne policije sa sonarima, dronovi i kriminalisti i dalje pokušavaju, i osmi dan, riješiti misterij nestanka Splićanina Mateja Periša u Beogradu u noći na Staru godinu, 31. prosinca.

Sve do naglog pogoršanja vremena, potražni timovi i danas su bili fokusirani na područje kod ušća rijeke Save u Dunav, ali su pretraživali i drugu stranu obale, Veliko ratno Ostrvo, međutim, nema službenih informacija o tome imaju li kakav konkretan trag.

Po angažiranim snagama očito je da se intenzitet potrage ne smanjuje, no uvjeti su teški, posebno u vodi, a i obalni dio je nepristupačan. Istodobno Savom plutaju opasni materijali koji mogu ugroziti potragu za nestalim 27-godišnjim Splićaninom. Protek svakog dana od njegova nestanka umanjuje nade da je živ, čega je svjestan i njegov otac, i to je ono što zabrinjava ne samo obitelj i istražitelje nego i sve one koji poznaju Mateja, kao što zabrinjava i javnost.

'Đak za poželjeti'

S obzirom na to da je i MUP na stranici Nacionalne evidencije nestalih objavio da se traga za Matejom Perišem, pitali smo jesu li u međuvremenu dobili kakvu informaciju i, ako jesu, koliko je ih pristiglo. MUP smo pitali i jesu li ih kolege iz Srbije zamolili da razgovaraju sa Zadranima koji su tu večer bili u Gotiku te je li bilo razgovora o tome da se angažiraju i ronioci Specijalne policije MUP-a RH.

- MUP do daljnjega neće davati informacije o potrazi za Matejem Perišem - odgovorili su nam danas iz Službe za odnose s javnošću MUP-a.

- Kad sam pročitala prvu informaciju o Matejevu nestanku, odmah sam prepoznala da se radi o našem bivšem učeniku. U Osnovnoj školi Manuš svi smo potreseni njegovim nestankom i suosjećamo s njegovom obitelji. Čula sam se i s njegovom razrednicom, koja je u međuvremenu otišla u mirovinu, i njoj je jako teško zbog svega što se događa. I on i neki od tih mladića pohađali su našu osnovnu školu i sve su to bili dobri učenici i uzorna djeca. Matej je bio odličan učenik, sudjelovao je u izvannastavnim aktivnostima. Bio je đak kakvog bi poželjela svaka škola - rekla nam je Marita Guć, ravnateljica Osnovne škole Manuš, koju je pohađao Matej.

image

Riječna policija pretražuje rijeku Savu u potrazi za Matejem Perišem, mladićem iz Splita, koji je nestao u noći s 30. na 31 prosinca

Tom Dubravec/Cropix

Je li ga još tko snimio?

Ravnateljica Guć još nam je rekla kako je najbitnije da se Mateja pronađe i da se okonča agonija. Kaže da su svi mladići koji su pohađali Osnovnu školu Manuš, a bili su u društvu s Matejem u Beogradu, ostali u vezi i nakon osnovne škole, a jedan od njih bio je i mladić koji je nedavno poginuo u prometnoj nesreći. Ravnateljica je rekla da zbog zaštite osobnih podataka ne može iznositi podatke o njihovu identitetu.

Kako nam je još prije potvrdio i Veljko Mijailović, predsjednik Sindikata policije Srbije, Matejev mobitel nije pronađen i ugašen je. Mijailović je izjavio da je Matej oko 1.40 sati ustao od stola i naglo izašao. Činjenica je da su njegovi prijatelji skoro sat vremena poslije primijetili da ga nema. Nestanak su prijavili sutradan popodne, rekao je Mijailović. Je li točno vrijeme njegova odlaska utvrđeno prema snimkama nadzornih kamera u Gotiku ili na neki drugi način, nije poznato.

Nama je Zorica Šećović, menadžerica kluba, rekla da u objektu i na ulaznim vratima nema nadzornih kamera. Možda osim snimki nadzornih kamera koje su pratile njegovo kretanje na otvorenom postoje i neke snimke iz Gotika za koje zna samo policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:40